HÍREK

HLSZ: Kanta és Illés az álomcsapatokban

2015-05-19

HLSZ: Kanta és Illés az álomcsapatokban

A Hivatásos Labdarúgók Szervezetének gáláján kiderült, Gera Zoltánt választották az NB I-es idény játékosának, míg Dzsudzsák Balázs lett a legjobb magyar légiós.

A nagyszabású gálán a 2014–2015-ös szezon legjobbjait díjazták a játékostársak szavazatai alapján, az álomcsapatba Kanta József, az MTK Budapest csapatkapitánya is bekerült. Illés Bélát, az MTK ikonját, az elmúlt 25 esztendő legjobb csapatának tagjává választották.

A Millenáris Parkban rendezett HLSZ-gálán – melyen Andy Cole, a Manchester United korábbi kiválósága is tiszteletét tette. A különböző kategóriákban a sorrend, csaknem 500 profi labdarúgó szavazata alapján alakult ki.

A játékostársak Gera Zoltánt, a Ferencváros középpályását választották meg a legjobb mezőnyjátékosnak. Az FTC-be 2014 nyarán visszatérő magyar válogatott játékos Juhász Rolandot, a Videoton középhátvédjét és Kanta Józsefet, az MTK karmesterét előzte meg a voksoláson.

A legjobb kapus Dibusz Dénes (FTC), a legjobb edző Joan Carrillo (Videoton), a legjobb U21-es játékos Márkvárt Dávid (Pécsi MFC) lett, míg a legjobb játékvezetőnek járó elismerést Kassai Viktor érdemelte ki. A játkostársak döntése értelmében az NB II-ben, a Vasast erősítő Remili Mohamed nyújtotta a legjobb teljesítményt.

A légiósok között a Dinamo Moszkvában szereplő Dzsudzsák Balázs végzett az élen, megelőzve Stieber Zoltánt (Hamburg) és Tőzsér Dánielt (Watford).

A 2014–2015-ös idény álomcsapatába a Ferencvárosból négy, a bajnok Videotonból három, míg a DVSC-ből, a Puskás Akadémiából, az MTK-ból és az Újpestből egy-egy futballista került be.

Az elmúlt 25 év legjobb magyar csapatában Juhász, Gera és Dzsudzsák mellett a magyar válogatott szövetségi kapitánya, Dárdai Pál mellett, természetesen az MTK élő legendája, Illés Béla is helyet kapott.

A 2014–2015-ÖS SZEZON DÍJAZOTTJAI:

A legjobb kapus: 1. Dibusz Dénes (FTC), 2. Juan Calatayud (Videoton), 3. Szűcs Lajos(Lombard Pápa)
A legjobb mezőnyjátékos: 1. Gera Zoltán (FTC), 2. Juhász Roland (Videoton), 3. Kanta József (MTK)
A legjobb U21-es játékos: 1. Márkvárt Dávid (PMFC), 2. Kleinheisler László (Puskás Akadémia), 3. Kitl Miklós (Kecskeméti TE)
A legjobb vezetőedző: 1. Joan Carrillo (Videoton), 2. Bekő Balázs (Kecskeméti TE), 3.Thomas Doll (FTC)
A legjobb játékvezető: 1. Kassai Viktor, 2. Solymosi Péter és Iványi Zoltán
A legjobb légiós: 1. Dzsudzsák Balázs (Dinamo Moszkva), 2. Stieber Zoltán (Hamburger SV), 3. Tőzsér Dániel (Watford)
A legjobb NB II-es játékos: 1. Remili Mohamed (Vasas FC), 2. Magasföldi József (Gyirmót FC Győr), 3. Berecz Zsombor (Vasas FC)
A 2014–2015-ös idény gólkirálya: Nikolics Nemanja (Videoton)

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-30 17:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

KECSKEMÉTI TE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman