HÍREK

Hiába volt több lehetőségünk (GALÉRIA)

2019-02-23

Hiába volt több lehetőségünk (GALÉRIA)

Pont nélkül jövünk haza Gyirmótról.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

Budapest Honvéd–MTK Budapest 2-1 (1-0)

ALCUFER Stadion, Gyirmót, 760 néző

Vezette: Bogár Gergő (Tóth II., Szécsényi, Bornemissza, Andó-Szabó, Iványi)

Gólszerző: Holender (11-esből, 44.), Ben-Hatira (59.) illetve Torghelle (11-esből, 52.)

Sárga lap: Kálnoki-Kis (51.), Kukocs (65.), Ngog (74.), illetve Gengeliczki (43.), Vogyicska (53.), Torghelle (65.)

Budapest Honvéd: Gróf – Mezgrani, Batik, Kamber, Kálnoki-Kis, Kukocs – Heffler, Ben-Hatira (Nagy, 70.), Gazdag – Holender (Májer, 90+2), Ngog (Tischler, 77.)

Vezetőedző: Supka Attila

MTK Budapest: Kicsak – Katona, Gengeliczki, Balogh, Deutsch (Diallo, 70.) – Gera (Kulcsár, 84.), Vogyicska, Vass Ádám, Bognár, Vass Patrik (Lencse, 77.) – Torghelle

Vezetőedző: Feczkó Tamás

Az OTP Bank Liga 22. fordulójában a Budapest Honvéd ellen, az ALCUFER stadionban léptünk pályára. Remek iramban kezdődött a találkozó, azonban az első 15 percben csak szögletekig jutottak el a csapatok, az igazán nagy lehetőségek elmaradtak.

A 20. percben akadt először dolga Kicsaknak, amikor Kukocs távoli lövését védte, majd egy perccel később a túloldalon Torghelle fejesét fogta meg Gróf. A 35. percben Gazdag próbálkozhatott 20 méterről, Kicsak azonban ezúttal is a helyén volt.

A 42. percben Gera ellen szabálytalankodott a hazai védelem, a megítélt szabadrúgást Bognár küldte kapura, Gróf magabiztosan ütötte ki a labdát. Egy perccel ezt követően kontrát vezetett a Honvéd, Gengeliczki pedig a tizenhatoson belül csak szabálytalanul tudta megállítani Holendert, tizenegyes következett. A sértett állt a labda mögé, és higgadtan lőtt a kapunkba.

Rögtön, a szünet egyenlíthettünk volna: Gera kapott a szélen labdát, a remek csel után szabálytalanul állították meg, mi is büntetőt rúghattunk. Bognár állt a labda mögé, jól helyezett lövését azonban Gróf hatalmas bravúrral hárította, így hátránynál mehettünk az öltözőbe.

A szünet után rögtön helyzetbe kerültünk: Gera ment el a jobb oldalon, a beadása a hazai védőkről Vogyicska elé került, akinek a lövése elakadt a hátvédsorban. Három perccel később a Honvéd vezetett ígéretes akciót, Balogh viszont remekül lépett bele Ngog lövésébe.

Az 51. percben ismét a mi pillanataink következtek: Bognárt próbálta meg mutatós kombináció után kiugratni Torghelle, de Kálnoki-Kis szabálytalanul állította meg középpályásunkat, újabb tizenegyessel jöhettünk. Ezúttal Torghelle állt a labda mögé, a kapu közepébe tartó lövését nem tudta hárítani Gróf.

Három perccel a gól után a bal oldalról érkezett beadás Torgelléhez, akinek a lövését az utolsó pillanatban blokkolta a védelem. Ezután Gera veszélyeztetett távolról, Gróf csak szögletre tudott menteni. A második játékrész elején pazarul játszott együttesünk, megérdemelt volt az egyenlítésünk.  

Jött azonban a hidegzuhany: az 59. percben Kukocs fejelt vissza jobb oldali beadást Ben-Hatira elé, aki közelről a kapunkba kotorta a játékszert. A bekapott találat után nem sokkal pályára küldte vezetőedzőnk Diallót, aki először kapott lehetőséget csapatunkban, majd Lencsét is.

A 81. percben Lencse kapott labdát a bal oldalon, laposan passzolt Torghelléhez, akinek a lövése a kapufáról kifelé pattant. Öt perccel később Diallo készített Torghelle elé, ezúttal viszont Gróf kezében kötött ki a labda. 

Az utolsó percig küzdöttünk, de nem sikerült egyenlítenünk, így hiába volt több helyzetünk, mint a Honvédnak, pont nélkül zártuk a fordulót. 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-30 17:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

KECSKEMÉTI TE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman