HÍREK

Hiába hajráztunk nagyot (GALÉRIA)

2018-11-24

Hiába hajráztunk nagyot (GALÉRIA)

A végsőkig küzdöttünk, de ez most nem volt elég.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése

DVTK–MTK Budapest 3-2 (2-0)

Miskolc, Diósgyőri Futball és Atlétikai Stadion, 2070 néző

Vezette: Erdős József (Lémon, Szalai, Karakó, Molnár, Szécsényi)

Gólszerző: Balogh (öngól, 13.), Hasani (41.), Vernes (74.), illetve Farkas (80.), Torghelle (90+3, tizenegyesből)

Sárga lap: Bukrán (73.), illetve Gera (40.), Torghelle (76.)

DVTK: Bukrán – Sesztakov, Brkovics, Karan, Tamás – Márkvárt, Hasani, Juhar (Bárdos, 45.), Tajti (Tóth, 88.) – Szabó, Mihajlovics (Vernes, 73.)

Vezetőedző: Fernando Fernández

MTK Budapest: Kicsak – Baki, Pintér, Balogh, Szelin – Gera, Bognár (Kulcsár, 69.), Vass, Kanta (Torghelle, 45.), Schäfer – Lencse (Farkas, 69.)

Vezetőedző: Feczkó Tamás

Az OTP Bank Liga 15. fordulójában a 9. helyezett DVTK otthonába látogattunk. Az első tíz percben alig alakult ki helyzet, Kicsaknak mindössze egy hazai lövést kellett hárítania, míg Bukránnak ennél is kevesebb dolga volt. A 13. percben – némileg váratlanul – szereztek vezetést a hazaiak: a bal oldalról érkezett beadás Szabó elé került, akinek a lövése a kapufáról Balogh sarkára, majd a kapunkba pattant.

A bekapott gól picit felébresztett minket: Schäfer szólózott középen a 15. percben, majd Bognárhoz passzolt, aki 20-ról a kapu fölé lőtt. A 24. percben Kanta ívelt be szabadrúgásból a piros-fehérek tizenhatosán belülre, a labda Baloghoz került, aki kapásból nem találta el a kaput. Két perccel később Gera a jobb oldalról, éles szögből próbálta meglepni Bukránt, de mellé ment lövése.

A 30. percben a mi térfelünkön alakult ki sansz, azonban Hasani távoli lövése elsuhant a hosszú kapufa mellett. Nyolc perccel később megint Kanta ívelt be pontrúgásból, ezúttal Pintér fejelt mellé. A hátvédünk mögött Schäfer érkezett – talán jobb helyzetben –, de ezt Pintér nem láthatta.

A félidő előtt újra eredményes volt a hazai alakulat: Mihajlovics ment el a szélen, okosan centerezett Hasanihoz, aki zavartalanul guríthatott a hosszúba. A szünetig újabb lehetőség nem adódott, így kétgólos hátrányból várhattuk a folytatást. A pihenő után Feczkó Tamás rutinos csatárunkat, Torghelle Sándort küldte pályára.

A második játékrészt mi kezdtük jobban, és már az 51. percben szépíthettünk volna, azonban Lencse fejesét kiszedte a felsőből Bukrán. Ezt követően rövid időn belül több szögletet is elvégezhettünk, viszont hiába, a diósgyőri védelem mindegyiknél helyén volt. A piros-fehérek átengedték nekünk a területet, kontrákra rendezkedtek be előnyük tudatában.

A 74. percben még rosszabbra fordult a helyzet: a csereként beálló Vernes csapott le Balogh hazaadására, kicselezte Kicsakot, majd az üres kapuba passzolt.

Hat perccel később sikerült szépítenünk: 28 méterre a kaputól végezhettünk el szabadrúgást, Farkas élesen kanyarodó labdája mindenki előtt elment, és a hosszú sarokban kötött ki. A 88. percben Kulcsár kapott jó labdát a tizenhatoson belül, éles szögből azonban csak az oldalhálót rezgette meg. 

A hosszabbításban Gera szöglete után Farkashoz került a labda, akit remek csel közben buktattak, tizenegyest rúghattunk. A labda mögé Torghelle állt oda, aki magabiztosan értékesítette a büntetőt. A gól után Erdős azonnal lefújta a találkozót, így végül 3-2 lett a meccs vége, nem volt elég a nagy hajrá  a pontszerzéshez.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-05-03 20:00 SZÉKESFEHÉRVÁRI SÓSTÓI STADION

FEHÉRVÁR FC

VS

MTK BUDAPEST

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman