HÍREK

Hétgólos húsvéti thriller és győzelem az NB III-ban a Bánk-Dalnoki LA ellen

2023-04-09

Hétgólos húsvéti thriller és győzelem az NB III-ban a Bánk-Dalnoki LA ellen

Háromszor is hátrányban volt az MTK Budapest II, de végül begyűjtötte a három pontot.

A Makó visszalépése miatt NB III-as csapatunk az elmúlt hétvégén nem lépett pályára bajnoki mérkőzésen, így másfél hétig nem játszott tétmeccset Kanta József vezetőedző gárdája. A kisebb szünet után az első ellenfél a sereghajtó, 13 pontos Bánk-Dalnoki LA volt.

A szakmai stáb az első keret labdarúgói közül ezúttal Csenterics Adriánra, Kapronczai Gergelyre és Molnár Ádinra számíthatott, de a szintén főként fiatalokból álló vendégek kissé meglepték az MTK Budapest II-t.

A 3. percben ugyanis egy laposan legurított szögletet Kiss K. lőtt rá. Ez még levágódott a védőkről, de a hosszún Frey lefordult Szőkéről és középre adott, a berobbanó Kiss pedig néhány lépésről a kapuba lőtt (0-1).

Nem sokkal később Haffner lövését fogta Csenterics, de aztán viszonylag hamar egalizáltunk: Bene 15 méteres lövését csak ütni tudta Zima, Molnár Ádin pedig teljesen egyedül találta magát a hosszún és higgadtan a kapuba passzolt (1-1).

És perceken belül egy szép összjáték végén Barkóczi tette le Juhász Leventének, aki 21 méterről lőtt, pattogós, lapos kísérlete a lécet is súrolva ment mellé - kis híján meglett a vezetés is.

A Bánk azonban nem hagyta magát, előbb Darabont vágott rá 25 méterről, kapásból egy kifejelt labdát - ez még mellé ment -, majd a 33. minutumban Sápi lódult meg a bal oldalon, belépett a tizenhatosra és jobbal, váratlanul a rövidbe lőtt (1-2).

Ezután Darabont újabb kapáslövésénél már Csentericsnek is közbe kellett avatkoznia, majd Haffner 15 méteres kísérletét is csak ütni tudta kapusunk.

A 42. percben viszont másodjára is egyenlítettünk, amikor Törőcsik perdült le emberéről, nagy "forgalomban" levitte az alapvonalra és erővel hátra felé lőtt. Barkóczi kicsavarodott mozdulattal még rá tudta lőni, de mellé ment volna - Hajdu viszont éppen rossz helyen állt, testéről a gólvonal mögé csorgott a játékszer (2-2).

Szünet után Kiss Károly ugratta ki Haroniszt, a támadó középpályás pedig kissé jobbról, 13 méterről, becsúszva lőtt, Csenterics bravúrral kitolta. A 62. percben viszont nem volt kegyelem, Kiss verte meg védőit és balról, 8 méterről, lágyan középre nyesett, Sápi pedig magasabbra ugrott védőinknél, a földre bólintott, így kapusunk alatt elment a labda (2-3).

De harmadjára sem tartott ki sokáig a vendégelőny: a 67. percben Kapronczai csavart középre tökéletesen balról, Barkóczi pedig érkezett és a jobb felsőbe fejelt (3-3).

Innentől még nagyobb erőket mozgósítottunk a vezetést jelentő gól megszerzéséért, a 69. minutumban Kapronczai maga tört előre és bombázott 16 méterről, Zima óriásit védett. A Bánknak is akadtak lehetőségei, előbb Rosta kísérletét fogta Csenterics, majd a következő akcióból a végig remekül futballozó Kiss ugratta ki a csereként beállt támadót, aki ziccerben, ballal, 12 méterről eltörte, így elment keresztbe. Nem sokra rá Petrezselyem fejelt mellé óriási helyzetben.

A 83. percben pedig megbüntettük a kihagyott helyzeteket. Juhász Levente szöglete magasan csavarodott középre, elment Zima kapus fölött, Guth pedig közvetlen közelről a kapuba segítette (4-3).

Ez már döntőnek bizonyult, a Bánk az utolsó percekben nem tudott helyzetet kialakítani, így az MTK Budapest II háromszor is hátrányból egyenlítve, majd fordítva itthon tartotta a három pontot.

 

NB III Közép csoport, 30. forduló
Lantos Mihály Sportközpont

MTK Budapest II - Bánk-Dalnoki LA 4-3 (2-2)

Gólszerzők: Molnár Á. (12.), Hajdu I. (42., öngól), Barkóczi (67.), Guth (85.), illetve Kiss K. (3.), Sápi (34., 62.)

MTK Budapest II: Csenterics - Guth, Juhász B., Dóra, Kapronczai - Juhász L., Bene, Törőcsik (Rimóczi, 85.), Szőke (Szöllősi, 72.), Molnár Á. (Matviiv, 90.) - Barkóczi

Bánk-Dalnoki LA: Zima - Molnár T., Frey (Szabó Sz., 72.), Hajdu I., Petrezselyem, Sápi (Fellegi, 83.) - Kócsa, Darabont - Kiss K. (Tőkés, 83.), Haffner (Rosta, 60.), Haronisz (Király O., 72.)

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-21 17:00 Rákóczi Stadion

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC

VS

MTK BUDAPEST II

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman