HÍREK

HÉTFŐN AVATJUK FEL SEBES GUSZTÁV SÍRKÖVÉT

2019-11-23

HÉTFŐN AVATJUK FEL SEBES GUSZTÁV SÍRKÖVÉT

Hétfőn avatjuk fel az Aranycsapat szövetségi kapitányának, Sebes Gusztávnak a sírkövét, melyet klubunk újíttatott fel. Az eseményre a szurkolókat is várjuk.

Klubunk tisztelettel meghívja a szurkolókat Sebes Gusztáv, az Aranycsapat szövetségi kapitánya síremlékének felavatására - melynek időpontja 2019. november 25. (hétfő) 14:00 óra.

A helyszín a Budafoki Temető 25-ös parcellája (urnasírok) - a főbejárattól balra, 45-50 méterre van a síremlék.

Kérjük, hogy egy szál virággal fejezzék ki tiszteletüket!

A tavalyi és az idei esztendő Aranycsapat Emlékév, amely november 15-én a Puskás Ferenc Aréna átadásával, az Uruguay elleni találkozóval zárult.

Az Aranycsapat szövetségi kapitánya Sebes Gusztáv volt, aki a Hungária FC színeiben 1927 és 1940 között 200 bajnoki mérkőzésen lépett pályára, s 2 gólt szerzett. 1945-ben a Budafoki MTE edzőjeként is dolgozott.  Az MTK örökös bajnoka!

Sírját az MTK előterjesztése alapján a Nemzeti Emlékhely és Kegyeleti Bizottság védetté nyilvánította, így az a Nemzeti Sírkert része lett.

Sebes Gusztáv sírja, ahol feleségével együtt nyugszik, a Budafoki Temető egyik, valamikor az 1970-es években készített beton urnafalában van.

Ez az állapot méltatlan volt Sebes Gusztáv emlékéhez, ezért az Aranycsapat Emlékév alkalmából klubunk úgy gondolta, hogy a síremléket a Budafoki MTE-vel, és Budafok-Tétény Önkormányzatával közösen felújíttatja.

A síremlék jelenlegi helyén azonban ez kivitelezhetetlen volt - emiatt úgy döntöttünk, hogy áttemetéssel urnasírban helyezzük el a hamvakat. Ez a helyszín, és az urnasír már méltó Sebes Gusztáv emlékéhez!

A síremlék felavatását az Évszázad mérkőzésének, a 6-3-as magyar-angol összecsapásnak a 66. évfordulójára, november 25-ére időzítettük!

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman