HÍREK

Herczeg bombagólja három pontot ért a Fradi II. ellen (GALÉRIA)

2024-03-10

Herczeg bombagólja három pontot ért a Fradi II. ellen (GALÉRIA)

A második félidőben nyújtott remek teljesítménynek köszönhetően itthon tartottuk a három pontot.

NB III. Dél-Nyugati csoport 19. forduló

MTK Budapest II.–FTC II. 1-0 (0-0)

Budapest, Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

Vezette: Juhász Dávid (Molnár, Kulcsár)

Gólszerző: Herczeg (72.)

Sárga lap: Barkóczi (51.)

MTK Budapest II.: Balázs – Béres, Farkas, Csányi – Anokye, Antal, Herczeg (Kustudic, 90.), Stumpf, Asante (Mohai, 90.) – Kenesei, Barkóczi (Ebot, 70.)

Vezetőedző: Kanta József

FTC II.: Radnóti – Madarász, Tavares, Manner, Ladányi, Szabó, Almássy, Takács, Kehinde, Bagi (Molnár, 75.), Berényi (Gágyor, 68.)

Vezetőedző: Korolovszky Gábor

NB III-as csapatunk a bajnokság 19. fordulójában a Ferencvárosi TC II. gárdáját fogadta. A zöld-fehérek a forduló előtt az ötödik helyen álltak a tabellán, tehát nem számíthattunk könnyű összecsapásra.

Az első percben a Fradi vezetett támadást, de Berényi lövését könnyedén fogta Balázs. Tíz perccel később jobb oldali beadást követően Barkóczihoz pattant a labda, aki szép csel után ballal lőtt, az ígéretes lövés szögletre pattant.

A 19. percben erősen lesgyanús szituációban kerültek helyzetbe a vendégek, de Szabó lehetőségénél Balázs kiválóan zárta a szöget. A 28. percben Barkóczi nagyot sprintelve került a védők mögé, el tudta pöckölni a labdát a kapus mellett, de a védők beérték, és szögletre tisztáztak.

Mindkét csapat szervezetten védekezett, jól zárta a területeket, így újabb igazán nagy sansz nem adódott az első játékrész végéig.

A második félidő ferencvárosi próbálkozással kezdődött, de Szabó távoli lövését magabiztosan fogta Balázs. Az 51. percben Barkóczi szépen tartotta meg a labdát, lekészítését Antal lőtte kapura, ám az egyik ferencvárosi lábról szögletre pattant a labda. A sarokrúgásból gólt szereztünk, ám Barkóczi kézzel volt eredményes, így a játékvezető érvénytelenítette a találatot, és sárgával jutalmazta játékosunkat.

A 67. percben Kenesei kapott jó indítást, megpróbálta átemelni a kapust, de nem találta el jól a labdát. A Fradi néhány alkalommal távoli lövésig jutott el a meccs ezen szakaszában, de igazi veszélyt egyik sem jelentett.

A 72. percben sikerült megszerezni a vezetést: Herczeg irányába jött Keneseitől magas labda a középpályáról, játékosunk mellel átvette a játékszert, majd gyönyörű mozdulattal lőtt a léc alá (1-0).

A 86. percben Asante ment el a jobb oldalon, éles beadását fogta a kapus, majd kicsit később Anokye a bal oldalon szólózott, nyolcról lőtt, de blokkolták a próbálkozást. Egy perccel később Ebot lekészítését Antal lőtte kapura 20 méterről, Radnóti óriási bravúrral védett.

A hajrában már újabb helyzet nem adódott, így 1-0-s győzelmet arattunk a Fradi ellen.

Kanta József: – Nagy fegyverténynek tartom ezt a győzelmet, és nagyon büszke vagyok a játékosokra, mert nagyon sokat léptünk előre. A nehéz periódusokban ősszel még alulmaradtunk, de most van akkora tartásunk, és annyira erős a csapategység, hogy tudunk ezekben a periódusokban egymásért küzdeni, és jó eredményt elérni. Az első félidőben inkább a Fradi akarata érvényesült, de a második játékrészben inkább a mi játékunk működött, többet birtokoltuk a labdát, ráéreztünk arra, mit kell csinálni, így azt gondolom, megérdemelten nyertünk. Gyönyörű akcióból született a gól: összeszedtük a labdát, volt mélységi induló, és mesés kapáslövéssel fejeztük be a támadást. Nagyon örülök a gólnak és a sikernek is, mert rászolgáltak a játékosok.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-05-03 20:00 SZÉKESFEHÉRVÁRI SÓSTÓI STADION

FEHÉRVÁR FC

VS

MTK BUDAPEST

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman