HÍREK

Hej bombája három pontot ért

2023-08-19

Hej bombája három pontot ért

A hajrában döntöttük el a Kecskemét elleni meccset.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

MTK Budapest–Kecskeméti TE 1-0 (0-0)

Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion, 2319 néző

Vezette: Pillók Ádám (Bognár, Tóth II., Vígh-Tarsonyi, Kulcsár, Király, Oláh)

Gólszerző: Hej (84.)

Sárga lap: Kata (15.), Zsóri (45+2), Horváth Artúr (67.), illetve Nagy Olivér (69.)

MTK Budapest: Demjén – Hej, Kádár, Bobál – Kovács Mátyás (Kosznovszky, 74.), Kata, Thiam (Horváth Artúr, 46.), Bognár (Varju, 90.), Kovács Patrik – Németh (Végh, 87.), Zsóri (Stieber, 46.)

Vezetőedző: Horváth Dávid

Kecskeméti TE: Varga – Májer (Nagy Olivér, 62.), Ilyinbor, Belényesi, Szalai, Leoni (Szabó Alex, 87.) – Szuhodovszki, Vágó, Nagy Krisztián (Horváth Krisztofer, 46.), Kiss Bence (Zsótér, 62.) – Pálinkás (Tóth, 46.)

Vezetőedző: Szabó István

Az OTP Bank Liga negyedik fordulójában csapatunk a tavalyi ezüstérmest, az idén eddig kettőből két mérkőzést megnyerő Kecskemét együttesét fogadta. Horváth Dávid nem számíthatott Nemanja Antonov és Miknyóczki Ádám játékára, így bekerült a kezdőbe a 18 éves Kovács Patrik, aki élete első tétmeccsén lépett pályára a felnőttek között, míg a jobb szélen ezúttal újra Kovács Mátyás kapott lehetőséget. A mérkőzés előtt Kádár Tamást köszöntöttük, aki a Kisvárda ellen a 100. NB I-es meccsén lépett pályára.

Az első lövésre a 7. percig kellett várni, ekkor Szuhodovszki távoli lapos kísérletét ütötte Demjén szögletre. Ezt követően az első ivószünetig egyik csapat sem igazán tudott veszélyeztetni, a támadások utolsó passzait rendre lefülelték a védők.

A 27. percben az ellenfél térfelén szereztünk labdát, majd Kata adott be a jobb szélről, Németh fejesét könnyedén védte Varga. Három perccel később Bognár szögletét Hej fejelte kapura, a megpattanó labda picivel a felsőléc felett ment el.

A 37. percben Kiss Bence kígyózott be a védőink közt a tizenhatoson belülre, majd megpróbálta kicselezni Demjént is, ám kapusunk nagyszerűen zárta a szöget, így a kecskeméti játékos kiszorított helyzetből mellé lőtt.

A 44. percben Hej szerzett labdát, majd Németh ugratta ki remekül Kovács Mátyást, aki kicsit közel került a kapushoz, így emelni próbált, de Varga szögletre mentett.

A második félidőre mindkét vezetőedző változtatott: a Kecskemétnél Horváth Krisztofer és Tóth érkezett, míg a mieinknél Stieber és Horváth Artúr került pályára.

Az 51. percben Kata keresztlabdája után Kovács Mátyás ívelt a jobb oldalról a hosszú sarokra, ahol Bognár érkezett, aki négy méterről, bal lábbal óriási kapufát lőtt. Hatalmas ziccer maradt ki.

Az 59. percben Kovács Patrik játszott össze Némethhel a bal szélen, majd előbbi élesen középre lőtt labdáját tisztázta szögletre Belényesi. A 75. percben Stieber szabadrúgásból, éles szögből lőtt kapura, de a labda ezúttal is elment a felsőkapufa fölött.

A 84. percben megérdemelten szereztük meg a vezetést: Hej csapott le a labdára az ellenfél térfelén, majd 25 méterről laposan, a kapufát is érintve lőtte ki a kapu bal oldalát (1-0). 

A hosszabbítás első percében a bal oldalról adtunk be, Horváth Artúr szép esernyőcsellel csinált helyet magának, lövésébe az utolsó pillanatban lépett bele egy hátvéd. A hajrában a Kecskemét próbálta előre ívelgetni a labdát, de derakasan álltuk a sarat, így 1-0-ra megnyertük az összecsapást. 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-05-19 17:00 Agárdi Parkerdő Sport- és Szabadidő Központ

Gárdonyi VSC

VS

MTK BUDAPEST II

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman