HÍREK

Hegedűs hajrágólja döntötte el NB III-as csapatunk mohácsi bajnokiját

2023-10-01

Hegedűs hajrágólja döntötte el NB III-as csapatunk mohácsi bajnokiját

A kevés helyzetet hozó meccsen Balázsnak több nagy védést is be kellett mutatnia, az utolsó percekben pedig kicsikartuk a győzelmet is.

NB III-as csapatunk a 9. fordulóban a megyei bajnokságból visszajutó Mohács otthonába utazott - a hazaiak 8 meccsen 10 pontot gyűjtöttek a találkozót megelőzően.

Kanta József vezetőedző visszajátszóra ezúttal nem számíthatott, így teljes egészében az NB III-as keret tagjai vették fel a kesztyűt Mohácson.

A találkozó viszonylag kevés lehetőséget hozott, azok között viszont akadt néhány óriási is. Az 5. percben Vas Milán 18 méteres löketének hárítása még nem tartozott az óriási bravúr kategóriába és amikor Bohata legyűrte Asantét és Molnár Kevint, nem kellett közbeavatkoznia kapusunknak; de a 27. percben már szenzációs védést mutatott be Balázs: Izsák játszott Horog elé, aki higgadtan, 8 méteren még eltolta Stumpf mellett, majd közelről lőtt, de hálóőrünk kiütötte.

Nem sokra rá Müllerlei csavart rá egy szabadrúgást a tizenhatos oldalvonalától centikre, ám elzúgott keresztbe. A 42. percben szintén az ő szögletét a röviden Horog csúsztatta a felső lécre, ahonnan visszapattant a mezőnybe. Szünet után Izsák sarkalt Bohata elé, aki betört a tizenhatosra és 9 méterről, balról ellőtte a kapu előtt; majd a csereként beállt Földi találta el a kapufa külső részét 25 méterről, kissé jobbról.

A 76. percben már megszerezhettük volna a vezetést, amikor egy bal oldali beadást a hosszún Anokye a kapuba próbált lőni, de Encz az utolsó pillanatban óriásit blokkolt; ráadásul a 81. percben a fiatal mohácsi lépett meg a bal oldalon a bizonytalankodó védők mellett, áttette a túloldalra, a berobbanó Szabó Dominik viszont közvetlen közelről az emberfelettit védő Balázsba lőtt.

A 0-0 ennek ellenére nem sokáig maradt, hiszen gyakorlatilag az ellentámadásból megszereztük a győztes gólt. Ebot kevergetett a tizenhatoson és legurította az érkező Hegedűsnek, aki 18 méterről, kapásból, jobb belsővel a bal alsóba lőtt (0-1).

Az egyébként teljesen békésen csordogáló mérkőzés a hajrára felpörgött és több kakaskodás is kialakult, igaz, a meccs végi lapok nem csak ennek voltak köszönhetőek. Az első sárga lapot a 92. percben mutatta fel a játékvezető egy talpalásért, majd Anokyének előbb egy bedobásnál való időhúzáért, aztán labdaelrúgásért néhány másodperc leforgása alatt kétszer is felmutatta a kártyát a játékvezető, így tíz emberrel zártuk a találkozót.

A győzelem viszont meglett, az MTK Budapest II elhozta a három pontot a Mohács otthonából.

 

NB III Dél-Nyugati csoport, 9. forduló
Mohács, Újvárosi Stadion

Mohácsi TE 1888 - MTK Budapest II 0-1 (0-0)

Gólszerzők: Hegedűs (82.)

Kiállítva: Anokye (95.)

Mohácsi TE 1888: Somogyi - Vég, Aszalós, Károly V., Encz - Szabó D. (Kiss I., 84.), Müllerlei, Dér Z. (Loch, 74.), Horog - Bohata (Racskó, 90.), Izsák (Sárosi, 84.)

MTK Budapest II: Balázs J. - Anokye, Stumpf, Farkas M., Molnár K., Asante - Bene, Herczeg (Földi, 62.), Hegedűs (Antal, 91.) - Kenesei (Béres, 87.), Vas M. (Ebot, 46.)

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-05-03 20:00 SZÉKESFEHÉRVÁRI SÓSTÓI STADION

FEHÉRVÁR FC

VS

MTK BUDAPEST

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman