HÍREK

Hátrányból felállva szereztünk három pontot

2024-02-23

Hátrányból felállva szereztünk három pontot

A Mezőkövesd elleni győzelemmel az ötödik helyre jöttünk fel a tabellán.

MTK Budapest–Mezőkövesd Zsóry FC 3-1 (1-1)

Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion, 1734 néző

Vezette: Vad II. István (Bognár, Tóth II., Buzás, Oláh, Kóbor, Berényi)

Gólszerzők: Németh (45., 70.), Varju (72.), illetve Cseke (7.)

Sárga lap: Antonov (45.), illetve Beriashvili (64.)

MTK Budapest: Demjén – Hej, Kádár Kocsis – Varju, Horváth Artúr (Thiam, 58.), Kata, Bognár (Kosznovszky, 86.), Antonov (Nagy Zsombor, 86.) – Németh (Stieber, 76.), Jurina (Molnár Rajmund, 58.)

Vezetőedző: Horváth Dávid

Mezőkövesd Zsóry FC: Kovácsik – Kállai, Szivacski, Pillár, Beriashvili (Szilágyi, 66.), Vajda – Cseke (Szolgai, 81.), Babunski (Ugrai, 66.), Brtan (Sampeiro, 76.) – Molnár Gábor (Cseri, 76.), Drazic

Vezetőedző: Milan Milanovic

Az OTP Bank Liga 22. fordulójában, a bajnokság kétharmadánál a sereghajtó Mezőkövesd Zsóry FC-t fogadtuk. A borsodi alakulatnál bő egy hete edzőváltás történt: Kuttor Attilát a rutinos szerb Milan Milanovic váltotta, aki első mérkőzésén 2-1-re kikapott hazai pályán a Kisvárda ellen.

Az első lövést Bognártól láttuk, aki az ötödik percben távolról bombázott a kapu felé. A Mezőkövesd ezután első helyzetéből gólt lőtt: Drazic hozta át labdaszerzés után a középpályán a játékszert, majd Csekéhez passzolt, aki tíz méterről lőtte ki a hosszú sarkot (0-1).

A 11. percben szépen járattuk meg a labdát, Horváth Artúr beadása után Varju válláról a kapu mellé pattant a labda. Tíz perccel később gyors mezőkövesdi kontra végén Drazic lőtt, Demjén bravúrral védett.

A 24. percben Németh tartotta meg erőszakosan a labdát a kaputól 14 méterre, majd a megpattanó lövés a kapu mellett kötött ki. Egy perccel később Németh beadására Antonov érkezett a hosszún, és ugyan jól találta el kapásból a labdát, az a védők lábáról ezúttal is szögletre pattant. A 30. percben 16-ról lőtt Antonov, ezt is szögletre blokkolták a védők.

A 33. percben Drazic hozta helyzetbe magát a bal oldalon, de lövése pontatlanra sikeredett. Folyamatosan próbálkoztunk a mélyen védekező Mezőkövesd feltörésével, azonban nagy lehetőség kevés akadt. A 37. percben Kocsis felívelését Németh csúsztatta a kapu felé, de Kovácsiknak ez nem okozott gondot.

A félidő előtt, a 45. percben a sokadik szögletünket sikerült értékesíteni: Antonov kanyarított középre, a lecsorgó labda Németh elé került, aki közvetlen közelről nem kegyelmezett (1-1).

A második félidő elején sem sokat változott a játék képe: mi birtokoltuk többet a labdát, de fegyelmezetten zártak a vendégek. Az első lövés az 56. percben jött, ekkor Kállai próbálkozott 16-ról, de nem találta el a kaput. Egy perccel később Antonov beadását Németh fejelte a kapu felé.

A 60. percben Brtan kapta meg a játékszert, majd 16-ról tekert a jobb felső mellé. A 67. percben Antonov szabadrúgásból kanyarított középre, Németh csúsztatását fogta Kovácsik.

A 70. percben már Kovácsik is tehetetlen volt: Antonov kapta meg a labdát a bal szélen, gyönyörűen, külsővel ívelt be, Németh pedig tökéletesen csúsztatott a hosszú sarokba (2-1).

Nem sokat kellett várni a következő találatunkig: Németh próbált meg betörni a tizenhatoson belülre, némi kavarodás után Varju előtt kötött ki a labda, ő pedig 14-ről a kapuba lőtt (3-1).

A 76. percben Molnár Rajmund lövése került el nem sokkal a kaput.  A 84. percben a mezőkövesdieknél is egy csere veszélyeztetett Ugrai személyében, ám közeli szabadrúgása elment a kapu fölött.

A 87. percben Thiam remek távoli lövéssel vétette észre magát, kevéssel tévesztett célt. Két perccel később Thiam sarkazásából Kata lőtt, a kapuba tartó labdát blokkolta a védelem.

Újabb lehetőség nem adódott, 3-1-es győzelmet arattunk, ezzel a tabella ötödik helyére jöttünk fel, igaz a forduló többi mérkőzése még hátra van. 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman