HÍREK

Hasznos edzőmeccs a Putnok ellen, fiatalokkal

2023-01-21

Hasznos edzőmeccs a Putnok ellen, fiatalokkal

4-2-re győzött az NB III Keleti csoportjában 2. helyen álló gárda az ifi BL-kerettagok nélkül felálló NB III-as együttesünk ellen.

Az Eger SE elleni 2023-as idénynyitót követően a III. Kerület elleni felkészülési mérkőzés elmaradt az MTK Budapest II számára, helyette egy egymás közti edzőmérkőzésre került sor az U19 ellen. Január 21-én azonban már újra rivális csapattal találkozott az MTK Budapest II, méghozzá az NB III Keleti csoportjának második helyén tanyázó Putnok FC-vel.

A szakmai stáb ezúttal Miknyóczkira és Kovácsrétire is számíthatott, ám hiányoztak az ifi BL-keret tagjai. A vendégeknél a DVTK-nál 41 NB I-es meccset játszó Nemes Milán volt a kezdőcsapat tagja.

Utóbbi pedig hamar gólpasszal jelentkezett: a 6. percben a bal oldalról adott be, az ötös túloldalán pedig Nagy Zsolt bólintott vissza a bal oldalra, Velicskó nem érhette el (0-1).

Tizenkét perccel később kettőre nőtt a putnoki előny, amikor egy szögletet a tizenhatos előterébe gurítottak le, ahol egyedül Dobrovolszki érkezett, ő pedig kapásból, 17 méterről a kapu jobb oldalába lőtt (0-2).

A félidő derekán Lőrincz Attila kísérlete ment el a felső léc fölött, aztán Sághy bólintott mellé az ötös sarkáról egy szögletet centikkel. A 35. percben pedig szépítettünk.

Egy bal oldali beadásnál Majoros és Kovácsréti zavarták egymást, végül előbbi fejelt, de csak továbbcsúsztatta keresztbe a labdát. Ezt Godwords begyűjtötte a túl oldalon és beadott, Kovácsréti pedig finoman beletette a lábát és a kapuba pörgetett (1-2).

A félidő hajrájában Godwords aztán röviden fejelt haza egy putnoki felívelést, Nagy Zsolt pedig lecsapott. Velicskó kifutott, a támadó pedig nem tudta ellőni mellette a labdát, amely a még mindig földön fekvő Godwords-höz pattant vissza. Ő nem tudta elkanalazni, így Szücs ívelhetett 23 méterről az üres kapura, de elszállt a felső léc fölött.

A szünetben számos változtatást eszközölt a szakmai stáb, befejezte többek között Miknyóczki is, beállt viszont több olyan labdarúgó, akik eddig elsősorban az U19-nél kaptak lehetőséget: Lépő, Szöllősi, Urbán, Lauri, Herczeg, majd később Varga Dominik is.

A 48. minutumban máris Szöllősi veszélyeztetett, méghozzá egy jó 25 méteres szabadrúgással, amely remekül csapódott a sorfal mögött, ám Nyirati kapus átért és kitolta. Az 51. percben viszont Kiss Krisztián passzolt a kapunkba közvetlen közelről, jobb oldali beadás után (1-3).

Az 59. percben Herczeg Botond lódult meg a bal oldalon nagy lendülettel, zavartalanul betolta a tizenhatosra és 10 méterről, oldalról lőtt, Nyirati ezt is kiütötte. A putnoki előny pedig ezután tovább nőtt, amikor Komári lépett ki védelmünk mögött, eltolta Velicskó mellett és kissé bal oldalról, a rövid kapufát is érintve a hálóba lőtt (1-4).

A hajrá viszont egyértelműen a miénk volt. A 73. percben Szöllősi remek labdájával Lauri indult el a jobb oldalon és a középen futó Kovácsrétivel kettő a kettőben vezette a kapura a játékszert. A tizenhatosra érve élesen középre adott és a hosszún meg is találta Kovácsrétit, aki közelről, erővel fejezte be az akciót (2-4).

Több ígéretes akciót is futtattunk ebben az időszakban, a 88. minutumban pedig Lauri egy büntetőt is kiharcolt, majd odaállt a labda mögé és célba vette a jobb alsót, ám Nyirati remek érzékkel hárított.

A végeredmény így 2-4 lett, legközelebb pedig a Tatabánya ellen lép pályára az MTK Budapest II.

 

Téli felkészülési mérkőzés
BVSC Stadion, Szőnyi út

MTK Budapest II - Putnok FC 2-4 (1-2)

Gólszerzők: Kovácsréti (35., 51.), illetve Nagy Zs. (6.), Dobrovolszki (18.), Kiss K. (51.), Komári (63.)

MTK Budapest II: Velicskó - Godwords (Varga D., 60.), Juhász B. (Vidnyánszky, 46.), Dóra, Kapronczai (Varga B., 60.) - Varga B. (Lépő, 46.) - Miknyóczki (Szöllősi, 46.), Törőcsik (Urbán P., 46.), Bene (Lauri, 46.), Kovácsréti - Majoros (Herczeg, 46.)

Putnok FC: Nyirati - Buda (Nádimov, 60.), Sághy (Gellén), Arday (Fülöp K., 60.), Nemes - Kiss K. (Komári, 60.), Lőrincz A. (Juhos, 46.), Dobovolszki, Galacs (Sramkó, 60.) - Nagy Zs. (Vajda C., 60.), Szücs

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-24 11:00 Sóstói Stadion Edzőpálya

Fehérvár FC II

VS

MTK BUDAPEST II

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman