HÍREK

Három Vancsa-gólpassz, háromgólos siker Skócia ellen az U19-es Eb-selejtezőn

2022-03-26

Három Vancsa-gólpassz, háromgólos siker Skócia ellen az U19-es Eb-selejtezőn

Horváth Artúr és Kovács Mátyás is lehetőséget kapott Gyirmóton.

A magyar U19-es válogatott az Izrael ellen elért 0-0-s döntetlent követően Gyirmóton, Skócia ellen folytatta szereplését az U19-es Európa-bajnokság selejtezőinek elit körében.

Tímár Krisztián szövetségi edző az MTK Budapest játékosa közül ezúttal Kovács Mátyást, Horváth Artúrt és Vancsa Zalánt is a kezdőcsapatba jelölte.

A mérkőzés könnyed magyar sikert hozott. Az első gólt a 31. percben Vancsa buktatása után Németh Dániel szerezte büntetőből, majd öt perccel később is ő volt eredményes - mégpedig Vancsa lapos beadását követően.

Szünet után, a 68. percben aztán Kovács Mátyás elhagyta a pályát, hat perccel később pedig háromra nőtt a magyar előny: ismét Vancsa volt a kiszolgáló, aki Horváth Rajmund elé tálalt. Támadónkat ezt követően, a 81. percben lecserélték, Horváth Artúr viszont végigjátszotta a mérkőzést. Biben Barnabás eltiltás miatt nem állt rendelkezésre.

A csoport másik mérkőzésén Törökország 3-1-re kikapott Izraeltől. A 2022-es U19-es Európa-bajnokságra csak a kvartett nyertese kvalifikál.

 

U19-es Európa-bajnoki selejtező, elit kör, 2. forduló
ETO Park, Győr

Magyarország U19 - Skócia U19 3-0 (2-0)

Magyarország U19: Senkó - Szujó (Török K., 81.), Alaxai, Debreceni - Kovács Mátyás (Horváth G., 68.), Horváth A., Simut (Bényei, 57.), Benczenleitner - Németh D. (Kerezsi, 57.), Nagy, Vancsa (Gera Z., 81.)

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-30 17:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

KECSKEMÉTI TE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman