HÍREK

Három párharcot már sikerrel megvívott a BTE Felsőzsolca - Bemutatjuk szerdai kupaellenfelünket

2022-10-18

Három párharcot már sikerrel megvívott a BTE Felsőzsolca  - Bemutatjuk szerdai kupaellenfelünket

A MOL Magyar Kupa 4. fordulójában csapatunk szerdán 13:30-kor Felsőzsolcán lép pályára.

Jelen:

A BTE Felsőzsolca a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei I. osztályú bajnokságban szerepel, ahol kilenc lejátszott bajnokit követően a harmadik helyen állnak 19 ponttal. Hátrányuk a második Sajóbábonyi VSE mögött mindössze egy pont, ráadásul egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak.

A bajnokságban hat győzelem mellett egy döntetlen és két vereség a mérlegük, hétvégén az NB II-es Kolorcity Kazincbarcika SC fiókcsapata, a Bánhorváti otthonában nyertek 1-0-ra.

Gulyás Dénes együttese a MOL Magyar Kupában már három párharcot sikerrel megvívott: Az első fordulóban hazai környezetben nyertek 1-0-ra az NB III-as Bánk-Dalnoki Labdarúgó Akadémia ellen, majd szintén 1-0-ra múlták felül a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei I. osztályú bajnokságot hibátlan mérleggel vezető, tíz meccsen tíz győzelmet elkönyvelő Cigánd SE gárdáját. A legutóbbi körben a Győr-Moson-Sopron megyei bajnokság II. osztályának Keleti csoportjában futballozó Mezőörs KSE ellen diadalmaskodtak idegenben 4-0-ra.

A Mezőörs KSE elleni mérkőzés összefoglalója:

Ellenfelünk a megyei kupasorozatban is versenyben van, ahol három párharcot sikerrel megvívva készülhet a jövő áprilisban sorra kerülő elődöntőre.

A BTE Felsőzsolca keretében több olyan futballista van, aki játszott az NB III-ban, vagy ifistaként a DVTK-ban nevelkedett.

A keret legismertebb futballistája a 36 esztendős Lipusz Norbert, aki a DVTK és a Kaposvári Rákóczi FC színeiben több mint 50 élvonalbeli találkozón lépett pályára, de a Mezőkövesd Zsóry FC és a Ceglédi VSE játékosaként több szezont lehúzott az NB II-ben, valamint Kazincbarcikán és Tiszaújvárosban a harmadosztályban.

Minden sorozatot figyelembe véve Agárdy Norbert és Moroncsik Roland a gárda két legeredményesebb futballistája, mindketten hétszer találtak az ellenfelek kapujába.

A két együttes első egymás elleni mérkőzését élőben közvetítjük klubunk YouTube-csatornáján.

A továbbjutás egy mérkőzésen dől el. Amennyiben a rendes játékidőben döntetlen az eredmény - függetlenül a csapatok osztályba sorolásától - 2x15 perces hosszabbítás következik. Ha a hosszabbításban mindkét gárda azonos számú találatot ér el, vagy nem esik gól, a továbbjutásról büntetőrúgásokkal döntenek.

A BTE Felsőzsolca labdarúgásának múltja:

Felsőzsolca hétezer lakosú kisváros Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, a Miskolci járásban. A megye 10. legnépesebb városa. A megyeszékhely Miskolccal közvetlenül határos.

A Felsőzsolcai Keresztény Iparos és Polgári Kör Sport Egyesület 1935-ben alakult, piros-kék klub színekkel. Hamarosan Munkás Testedző Egylet, majd 1947-ig Barátság SE lett a nevük.

A következő években egészen 1957-ig, ahogy az országban nagyon sok kis és nagy klub, az egyesület hét névváltozáson "esett" át: Felsőzsolcai MÁV (1947-1948), Felsőzsolcai EPOSz (1948-1949), Felsőzsolcai SzSE (1949-1951), Felsőzsolcai FSz SK (1951-1952), Felsőzsolcai Lokomotív SK (1952-1956), Felsőzsolcai Traktor SE (1956-1957), Felsőzsolcai Falusi SK (1957).

Aztán egy nyugalmasabb időszak következett, 36 évig, 1957-től 1993-ig viselték a Felsőzsolcai MEDOSZ SK nevet. 1993-ban Siegel SE lett az egyesület, majd 2001-től egészen 2016-ig Felsőzsolca Városi Sport Club. Két évig Mojito-Lemon BTE Felsőzsolca néven futballoztak, s 2018-tól BTE Felsőzsolca a klub neve. A csapat zöld-fehér mezben lép pályára.

A megalakulás utáni időszakban csak barátságos mérkőzéseket játszottak a felsőzsolcaiak, elsősorban miskolci, és más, környékbeli csapatokkal.

Szervezett bajnokságban a múlt század negyvenes éveinek közepén indultak először: az 1946-1947-es idényben az Észak-magyarországi Labdarúgó Alszövetség II. osztályának Keleti csoportjában játszottak, és 8 csapat közül a 7. helyen végzett a Felsőzsolcai Barátság SE.

1957 tavaszán a Felsőzsolcai Falusi SK osztályozót játszott az NB III-ba kerülésért, többek között a MÁV Sátoraljaújhelyi AC-val, és a Putnoki Bányásszal, de nem sikerült feljutó helyen végezniük.

1957-1958-tól húsz évig futballozott a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei bajnokság I. osztályában a Felsőzsolcai MEDOSZ SK.

Aztán az 1976-1977-es bajnokságtól 11 esztendő "liftezés" következett a B-A-Z megyei I/B, a miskolci járási és a megyei II. osztály között.

1990-1991-től egy év kivételével újra a megyei I. osztályban játszottak, 1993-tól már Siegel SE néven. 2005-2006-ban megnyerték a bajnokságot, s az akkor már Felsőzsolca Városi Sport Club feljutott az NB III Mátra-csoportjába. Két esztendeig futballoztak a magyar labdarúgás harmadik vonalában, aztán kiestek. Ám a zuhanó repülés nem állt meg, egy év után a megyei I. osztálytól is búcsúztak, következett a B-A-Z megyei bajnokság II. osztálya.

A 2010-2011-es pontvadászatot megnyerték, és immár 13 éve megszakítás nélkül a megyei I. osztály tagjai, s többnyire az élmezőnyhöz tartoznak Mojito-Lemon BTE Felsőzsolca, majd 2018-tól BTE Felsőzsolca néven. Ezen időszak alatt hétszer végeztek dobogós helyen. Legutóbb bronz, előtte ezüstérmesek voltak.

BTE Felsőzsolca labdarúgó szakosztálya 9 korosztályban közel 160 fő igazolt játékossal rendelkezik.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-21 17:00 Rákóczi Stadion

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC

VS

MTK BUDAPEST II

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman