HÍREK

Három gól a harmadosztályban - sima győzelem a paksi ítéletidőben

2023-05-14

Három gól a harmadosztályban - sima győzelem a paksi ítéletidőben

A mély talaj, majd az ömlő eső sem tudta megakadályozni Kanta József vezetőedző csapatát abban, hogy sima győzelmet arasson a Paks II ellen.

NB III-as csapatunk az utolsó előtti fordulóban Paksra látogatott, az NB I-es gárda tartalékcsapatával metsző hidegben csapott össze együttesünk. A felnőtt keretből "visszakapott" hálóőr, Csenterics Adrián a kapu előtt igazi sártengerben kényszerült állni, előtte az NB II-es keret tagja, Amedome Godwords is szerepelt a védelemben. A Paksnál a kezdőcsapat tagja volt az előző idényekben stabil élvonalbeli játékosnak számító hátvéd, Tamás Olivér, valamint a gólpasszokat az előző idényben még az első osztályban szóró Nagy Richárd, illetve a szintén rutinos Lorentz Márton is.

Az első lehetőség Pesti előtt adódott, amikor 19 méterről laposan lőtt, Csenterics könnyen fogta. Nem sokkal később Gregor vitte le az alapvonalra és adott be 9 méterről, középen Horváth K. berobbant és a tizenegyespont közeléből, ziccerben kapu mellé lőtt. Ezt követően már csaknem fél óra eltelt a mérkőzésből, mire újra helyzet alakult ki: Nagy Richárd tekert a kapu bal oldala felé egy szabadrúgást, Csenterics vetődve kiütötte. A szögletet is Nagy adta be és bár elsőre kifejeltük, visszakerült hozzá. A szélső egy csel után beadott, ám lövésnek veszélyesebb volt a megmozdulás, hiszen centikkel ment csak el a jobb felső mellett.

A 31. percben büntetőt harcoltunk ki: Balogh Bence kapott egy felpasszt, Lorentz pedig elsodorta, a játékvezető azonnal tizenegyest ítélt. A labda mögé Törőcsik állt és a bal alsóba lőtt (0-1).

A 38. percben óriási hazai gólhelyzet maradt ki. A Paks többször is veszélyesen játszott kapunk elé, de sikerült tisztázni, ám aztán Görög elé került a labda. Guth odaért blokkolni a 11 méteres, jobb oldali lövést, de a kísérlet megpattant, így Csentericsnek esélye sem volt védeni - szerencsénkre azonban a kapufán csattant a labda.

Fejben talán már az öltözőben voltak a játékosok, amikor a félidő utolsó támadásánál egy kaotikus támadás végén növeltük előnyünket. Egy bal oldali lövés egy védőn és a kapuson is irányt váltott, majd a levegőbe pattant és lehullott. A gólvonalról ezt még kikanalazták, de Törőcsik jó helyen állt és közvetlen közelről a hálóba bombázott (0-2).

Az eső már a kezdetektől csöpögött, de a szünetben fokozódott és azt követően egyre inkább ömleni kezdett, így a második félidő második felére már tócsák is kialakultak. Az 51. percben Godwords veszélyes beadása ugyan ellenfelet talált, de Horváth Kevin hanyag átvételére Törőcsik lecsapott és letette Benének, aki 18-ról, ballal csavart a jobb alsó felé, Kovács vetődve védett. Hat percre rá Törőcsik beadott szabadrúgása csúszott el középen, Barkóczi jobb oldalt, 6 méterről, éles szögből lőtt, de egy védőben a gólvonal környékén elakadt. A 65. percben Juhász Levente lőtt laposan 19 méterről, kissé jobbról, a vizes talajon megcsúszó lövés elment a kapufa mellett.

A hajrában Bene lódult meg egy kontrával a kinyíló paksi védelem jobb oldalán, majd erővel, közelről a védőkbe rúgta. A labda visszapattant elé, majd Anokyéhez, aki kapásból, 16 méterről, bal oldalról csavart. Kovács Flórián csak nézte, ahogy a bal oldali lécen csattan a labda. Úgy tűnt, ilyen időjárási körülmények között már nem tudnak a kapuba találni a felek, ám a 91. percben egy újabb ellentámadás végén a jobb oldalról jövő beadást Merényi átvette, középen pedig buktatták - újabb tizenegyes. A labda mögé Juhász Levente állt és a kapu közepébe gurított (0-3).

Együttesünk így mostoha körülmények között is magabiztos, háromgólos sikert aratott a Paks II otthonában és így újabb lépést tett a negyedik hely felé.

 

NB III Közép csoport, 37. forduló
Paks, Fehérvári úti sporttelep

Paksi FC II - MTK Budapest II 0-3 (0-2)

Gólszerzők: Törőcsik (33., 45.), Juhász L. (92.)

Paksi FC II: Kovács F. - Görög, Osztermájer, Lorentz, Pupp, Gregor (Zoltán, 59.) - Ádám (Ulbert, 59.), Tamás O. - Nagy R. (Skripek, 83.), Horváth K. (Máté, 83.) - Pesti (Palóka, 78.)

MTK Budapest II: Csenterics - Godwords (Asante, 85.), Matviiv, Juhász B., Dóra, Guth (Anokye, 75.) - Szőke, Bene - Törőcsik (Merényi, 75.) - Balogh B. (Juhász L., 55.), Barkóczi (Kustudic, 85.)

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman