HÍREK

Három bemutatkozó fiatal, de vereség az FTC II ellen az NB III-ban

2023-08-19

Három bemutatkozó fiatal, de vereség az FTC II ellen az NB III-ban

Farkas Milán, Pálvölgyi Patrik és Fischl Simon debütáltak, a zöld-fehérek 2-0-ra győzni tudtak.

A Ferencvárosi TC II ellen folytatta szereplését NB III-as csapatunk az augusztus 20-i államalapítási ünnep miatt előrehozott szombati játéknapon. Kanta József vezetőedző ezúttal egy visszajátszóra sem számíthatott az első keretből - Farkas Milán, majd később, csereként Fischl Simon és Pálvölgyi Patrik viszont bemutatkoztak a felnőtt futballban -, míg a zöld-fehérek részéről a nyáron szerződtetett Aleksandar Pesic volt a kezdőcsapat tagja.

A "mini örökrangadón" sokáig nem alakult ki számottevő lehetőség, majd a 22. percben együttesünk villant elsőként: Hegedűs ugratta ki a felezővonalról szépen Asantét, aki megfutotta védőjét, majd betette középre, a túloldalt pedig a szintén lépéselőnyben érkező Anokye kapásból, helyzetben fölé lőtt. Ezt követően viszont válaszolni tudott az FTC. Négy perccel később Pesic tette ki a bal oldalra Baginak, aki 13 méterről lőtt, Balázs nagyot védett. A kipattanó visszakerült Pesic elé, aki lendületből, 17 méterről durrantott kapu mellé - hálóőrünk verve volt. Pár percre rá Lukács adta be Baginak a szélről, 9 méteres fejesét azonban Balázs begyűjtötte; ellenben újabb néhány minutum múlva már verve lett volna, de Ladányi 8 méterről a bal kapufa mellé bólintott.

A 38. percben megszerezte a vezetést a Ferencváros. Egy röviden hátrapasszolt labdára Ladányi csapott le és gurított Bagihoz a tizenhatosunkon belül, a támadó pedig magabiztosan a jobb alsóba lőtte a ziccert (1-0).

Nem álltak le a zöld-fehérek, a 42. percben egy szögletre csak a ghánai Say érkezett, de az ötös hosszú sarkáról kapu mellé fejelt; majd még mindig az első félidőben Tóth A. szabadrúgása szállt jól középre, több fej fölött is elment, Almássy pedig a hosszún, a kapu torkában lyukat rúgott, így elpattogott keresztbe.

Szünet után viszont kis híján sikerült egyenlítenünk: Anokye lépett be a büntetőterületre balról, majd közelről megpróbált beemelni Herczegnek a túloldalra. Őri hozzáért, középpályásunk pedig csak háttal a kapunak tudta birtokba venni a játékszert, amely végül Hegedűs elé került, aki 17 méterről lőtt kapu fölé.

Ezután viszont visszaragadta a kezdeményezést a hazai együttes, amit többször már nem is engedett ki a kezéből. Lukács passzolt be jobbról Tóth Alexnek, aki teljes nyugodtsággal forgolódhatott a tizenegyespont környékén. Megcsinált egy cselt, majd lőtt, Molnár Kevin viszont óriási mentéssel kivágta a gólvonalról. Ezután Varga Zétény szöglete Say-t találta meg, aki magasra emelkedve 7 méterről bólintott, de Balázs kezébe. Nem sokra rá Bagi hagyott ki az ötös környékéről ordító helyzetet Balázs emberfeletti védésének köszönhetően, viszont a 72. percben megszületett a második FTC-gól is.

Balázs szorult helyzetből próbálta meg kivágni a labdát, de éppen Varga Zétényt találta meg, aki megindult, átverte Molnár Kevint, majd éles szögből, az ötös oldalvonaláról a kapu bal oldalába lőtt (2-0).

Az utolsó húsz percet aztán "lemenedzselte" az FTC, nagy helyzetek egyik oldalon sem akadtak, így az MTK Budapest II ezúttal pont nélkül maradt. Folytatás augusztus 30-án, újabb hétközi fordulóban a Bonyhád-Majos ellen.

 

NB III Dél-Nyugati csoport, 4. forduló
FTC-MVM Népligeti Sportközpont

Ferencvárosi TC II - MTK Budapest II 2-0 (1-0)

Gólszerzők: Bagi (38.), Varga Z. (72.)

Ferencvárosi TC II: Őri - Ladányi (Szabó Sz., 63.), Lukcás D., Almássy Say, Horváth B. - Fenyvesi (Manner, 74.), Tóth A., Varga Z. (Gágyor, 83.) - Pesic (Berényi, 46.), Bagi

MTK Budapest II: Balázs J. - Anokye, Molnár K., Farkas M., Stumpf, Asante (Fischl, 79.) - Herczeg, Hegedűs (Pálvölgyi, 79.), Bene (Weisz M., 70.), Földi (Antal, 62.) - Kenesei (Vas M., 62.)

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-05-03 20:00 SZÉKESFEHÉRVÁRI SÓSTÓI STADION

FEHÉRVÁR FC

VS

MTK BUDAPEST

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman