HÍREK

Három a harmadikon

2016-07-13

Három a harmadikon

Harmadik felkészülési találkozóján, meggyőzően futballozva aratott háromgólos győzelmet a Pölöskei-legénység.

Szerdán délelőtt, a Lantos Mihály Sporttelepen lépett pályára az MTK Budapest II. csapata.

Pölöskei Gábor fiai első felkészülési találkozójukon, Hatvanban, kétgólos győzelmet arattak, amiről ITT olvashatnak, míg a második összecsapásukon, a Csepel elleni, gól nélküli döntetlenre végeződött összecsapásról pedig IDE kattintva találnak részleteket.

A harmadik edzőmérkőzésen a kék-fehérek ellenfele a tiszta fehérben játszó, III. ker. TVE együttese volt. Az MTK Budapest II. a Demjén – Sági, Talabér, Katona, Széles – Szabó, Kovács – Schrammel, Bayer, Takács R. – Csicsek összeállításban, tiszta kékben futott ki a pályára. A kispadon egy teljes sor, Erdei – Nagy M., Kenon Hreljic, Nagy Zs., Szerencsi – Lustyik, Hinora – Fehér, Szuhodovszki, Selyem – Takács K. várt bevetésre.

Ellenfelünk kezdte a találkozót, és azonnal támadásba kezdett, Kenesei veszélyes szögletét kellett hárítania Demjénnek. A kerületiek birtokolták többet a labdát és irányították is a találkozót. A 8. percben ismét Kenesei-Demjén párharc zajlott, ekkor az örökifjú csatár szabadrúgását fogta hálóőrünk. Negyedóra elteltével kiegyenlítettebbé vált a mérkőzés, de amikor jobb oldalról belőtt kerületi beadást ajtó-ablak helyzetből fölé rúgtak, nagyon szorította Fortuna a kezünket. Az ivószünet viszont jót tett, azonnal góllal nyitottunk. A 25. percben Takács R. bal oldali beadását Csicsek Levente parádés, ollózó mozdulattal lőtte ellenfelünk kapujának bal oldalába, káprázatos találat volt (1-0).

A félidő végén még egy-két távoli lövés, és a Katona ellen elkövetett szabálytalanság utáni sárga lap borzolta a kedélyeket, de további találat már nem esett, így egygólos, kék-fehér vezetésnél vonulhattak pihenőre a mérkőző felek. Szünetben mindkét együttes sort cserélt, a mieinknél egyedül a kapuban nem történt változás, Demjén pályán maradt.

A második játékrész Szerencsi fejessel indult, de fiatal játékosunk nem talált kaput. Pár perccel később sajnálatos sérülés történt, a szerelni igyekvő Hinora összecsúszott ellenfelével, akinek térde és játékosunk szemöldöke találkozott. Fiatal futballistánkat, hosszas ápolás után le kellett cserélni, helyén Katona folytatta. A találkozónak ebben a periódusában nem forogtak veszélyben a kapuk, főleg a középpályán folyt a játék. Negyedóra elteltével viszont Lustyik lövésénél tapsolhattak a nézők. Később, Demjén helyén Erdei állt a hazai kapujába. A félidő közepén tovább erősödött az MTK-s fölény, ekkor Takács duplázhatta volna meg előnyünket, ha jobban céloz. Az ivószünet után sem változott a játék képe, folyamatosan támadtunk, több veszélyes helyzetet is kialakítottunk, egy alkalommal a kapufát is eltaláltuk, ellenfelünk csak védekezett. Takács, majd Szerencsi betörése után is a kerület kapusának akadt dolga. A 77. percben megdupláztuk előnyünket, amikor Takácsot, bal oldali egyéni akciója után, a 16-oson belül visszarántották, és a jogosan megítélt büntetőt a sértett, a jobbra mozduló kapus hasa alatt lőtte a hálóba (2-0).

Folyamatosan támadásban maradtunk, aminek meg is lett az eredménye. A 87. percben Hreljic jobb oldalról belőtt labdáját Takács kotorta a hálóba, saját maga második, csapata harmadik találatát szerezve (3-0).

Temérdek helyzetünk volt az utolsó tíz percben is, ellenfelünk néha csak kereste a labdát, csapatunk harmadik edzőmérkőzésén, teljesen megérdemelt, háromgólos győzelmet aratott a harmadik kerületiek elleni.

MTK Budapest II. – III. ker. TVE 3-0 (1-0). G.: Csicsek (25. perc), Takács K. (77. perc-büntetőből, 87. perc).

A mérkőzés végén vezetőedzőnk, Pölöskei Gábor értékelte a látottakat: – Harmadik hete dolgozunk, a legerősebb periódusban vagyunk, ennek megfelelően jónak értékelem a mutatott játékot. Az első félidőben ellenfelünk erősebb játékerőt képviselő csapattal futballozott, a második játékrészben már döntő fölényben voltunk. Mi is sokat cseréltünk, ők is sort cseréltek, ekkor már a két gárda között nagy volt a különbség. A végjátékot elrontottuk, sokat hibáztunk, nagyobb különbséggel is győzhettünk volna, a kapu előtt szituációknál jobban kellett volna koncentrálnunk.   

Csapatunk negyedik edzőmérkőzését szombaton, 16:00 órakor a Maglódi TC ellen, idegenben játssza.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman