HÍREK

Hajrában kapott lesgyanús góllal NB III-as vereség Pécsett

2023-04-30

Hajrában kapott lesgyanús góllal NB III-as vereség Pécsett

Hiába jártunk közel többször is a vezetéshez, kiélezett meccsen egy kései gól döntött.

NB III-as csapatunk a hétközi óriási, 5-0-s sikert követően a 35. fordulóban a PTE-PEAC vendége volt a Pécsi MFC stadionjában. A találkozó rangadónak számított, hiszen a meccs előtt 4. helyezett - s dobogóra törő - csapatunkat mindössze 5 pont választotta el a tabellán a 6. pécsiektől.

Kanta József vezetőedző az első keret labdarúgói közül ezúttal Csenterics Adriánra, Amedome Godwords-re és Kapronczai Gergelyre számíthatott. A meccs első helyzete a hazaiaké volt, az 5. percben Hawkins ívelt át jobb oldalról az ötös másik sarkára, ahol Bachesz még belekapott és a kapu bal oldala felé ívelt. Keresztes Zalán 3 méterről fejelni készült, Csenterics pedig kétségbeesetten szaladt át, végül éppen odaért, mire a hórihorgas támadó közvetlen közelről próbálkozott, és hárított. Nem sokkal később egy sarokrúgás után Keresztes Barna tüzelt 15 méterről, Csentericsnek kellett védenie.

A találkozó ezután is élénk maradt, de egy ideig nagyobb lehetőség nem adódott, majd a 26. minutumban Juhász Levente indította a felfutó Törőcsiket, aki egy testcsellel levette Forrót és ordító ziccerben, a tizenegyespont környékéről lőtt. Pölöskei helyzete reménytelen volt, el sem vetődött, a labda azonban elkerülte a kaput. A 40. percben aztán egy tűpontos felívelést Keresztes Barna lőtt rá jobbal, 9 méterről, kiszorított helyzetből, Csenterics ütötte. A játékrész zárásaként aztán egy szögletünk után nem tudtak felszabadítani a pécsiek, végül Barkóczi 14 méteres, balos löketét fogta Pölöskei.

Szünet után aztán már együttesünk volt veszélyesebb, az 51. minutumban egy szabadrúgást elsőre még kifejeltek a pécsiek, de Szőke visszaemelésére Dóra rárobbant és a kifutó kapus fölött emelt, ám a labda a háló tetejére hullott. A következő akcióból viszont kis híján a PTE szerzett gólt: Csenterics kapujából kissé kint állva belerúgta a labdát Keresztes Zalánba. A játékszer Bohata elé került, aki kapásból lőtt az üres kapu felé. Egy védőnkről levágódott, de éppen a hálóőrünk előtt álló Kereszteshez, aki kapunak háttal a kapufára sarkazott. A kijövőt Csenterics gyűjtötte be. Az 55. percben Gelencsér Bálint beadása találta meg az ötösön tisztán Keresztes Zalánt, aki közelről kapu fölé bólintott.

Már az utolsó fél órában jártunk, amikor szó szerint 1-2 centiméterre voltunk a góltól. Kapronczai vezette rá a védőkre a tizenhatosnál, sokáig kereste a megfelelő pillanatot, hogy a bemozgó Törőcsikhez tegye, aki ballal kapásból ellőtte a hosszúra. A lapos kísérlet a kapufán csattant és elsőre úgy tűnt, a kapuba perdül, de végül épp úgy ment el keresztbe, hogy két-három centiméterrel elgurult a másik oldali kapufa előtt is, majd az alapvonalon elhagyta a pályát.

A 70. minutumban újabb ziccert hagytunk ki. Guth beadása szállt át a túloldalra, elment Hawkins fölött, aki ugrásával megzavarta a mögötte teljesen üresen álló Barkóczit. Támadónk mellel ugyan átvette a labdát az ötös közelében, de éppen elég messze pattant tőle a játékszer ahhoz, hogy becsúszva már ne tudja elkotorni Pölöskei alatt. Tíz percre rá ugyanez a koprodukció zajlott le, előbbi lapos beadása utóbbit találta meg, aki jól lépett vissza, de közelről eltörte, a labda elment keresztbe.

A második félidőben keveset mutató PTE-PEAC aztán a hajrában váratlanul megszerezte a győztesnek bizonyuló találatot. Egy vaktában előrevágott labdára Godwords és Szőke együtt szaladtak a többmint lesgyanús helyről induló Makaival. Csenterics is kifutott a kapujából, mezőnyjátékosaink pedig az utolsó pillanatban helyet adtak hálóőrünknek, aki azonban lyukat rúgott és összeütközött Szőkével és Godwords-szel, akik a földre kerültek. A labda így a továbbfutó Makai elé került, aki 16 méterről az üres kapuba passzolt (1-0).

Bár csapatunk ezt követően nagy elánnal támadott, egyenlíteni nem sikerült, így 1-0-s vereséget szenvedtünk Pécsen.

 

NB III Közép csoport, 35. forduló
Pécsi MFC Stadion

PTE-PEAC - MTK Budapest II 1-0 (0-0)

Gólszerzők: Makai (82.)

PTE-PEAC: Pölöskei - Hawkins, Forró A., Berdó M., Than - Temesvári M. - Keresztes B. (Miltner, 46.), Bohata (Gelencsér G., 72.), Bachesz (Varga B., 83.), Gelencsér B. (Bischoff, 83.) - Keresztes Z. (Makai, 61.)

MTK Budapest II: Csenterics - Godwords, Dóra, Matviiv, Guth, Kapronczai - Bene, Szőke - Törőcsik - Juhász L. (Balogh B., 64.), Barkóczi

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman