HÍREK

Hajrában kapott góllal maradt alul az ESMTK ellen NB III-as csapatunk

2023-03-29

Hajrában kapott góllal maradt alul az ESMTK ellen NB III-as csapatunk

Kiegyenlített mérkőzésen egy hiba döntött.

Rangadóra készült NB III-as csapatunk 2023 első hétközi találkozóján, hiszen tabellán 4. helyezett együttesünk a 3. ESMTK-t fogadta a Lantos Mihály Sportközpontban - egy sikerrel egy pontra csökkenhetett a távolság a két gárda között.

Kanta József vezetőedző az első keret labdarúgói közül ezen a meccsen Csentericcsel, Godwordsszel, Molnár Ádinnal, Thiammal és Kapronczaival számolhatott.

A 6. percben Barkóczi lőtt kapu mellé Anokye indítása után 18 méterről, majd Molnár Ádin csavart fölé Thiam passzát követően. A 15. percben Soós lőtt 24 méterről, Csenterics a kellemetlenül vágódó labdát először ütötte, de aztán előbb felszedte, mint ahogy Wirth odaért. Öt percre rá akár komoly gond is lehetett volna, amikor egy szögletet Molnár T. bólintott kapura az ötösről, de Csenterics remekül helyezkedett és fogni tudta. Fél órányi játék után Molnár J. lőtt fölé egy bepasszt kapásból, 15 méterről, majd Barkóczi fordult le szépen egy bedobással és becselezte volna magát a tizenhatosra, de beleléptek, Molnár Ádin pedig 18 méterről, jobbal, laposan a kapus kezébe tüzelt. A félidő zárásaként Thiam kísérletezett 30 méterről, Jeszenszkynek nyújtóznia kellett, hogy kitolja a bal alsóból.

Fordulás után egy szögletet Dóra fejelt rá 8 méterről, Jeszenszky alig tudta fölé tolni. A 60. percben először tudott nagyobb lehetőséget kialaítani az ESMTK. Sokáig pattogott a labda a tizenhatosunkon, de egy ideig minden lövési kísérletbe sikerült az utolsó pillanatban belelépni. Soósra viszont már nem értünk oda, a támadó középpályás 14 méterről, erővel lőtt, de kevéssel kapu fölé.

Válaszként Anokye lódult meg a félpályáról, összejátszott Barkóczival, majd letette Törőcsiknek, aki gondolt egyet és 24 méterről, belsővel rátekerte. Jeszenszky csak nézte, ahogy éppen a léc fölött megy el a csapódó labda. Erre pedig a pesterzsébetiek reagáltak gyorsan: Molnár T. robbant be egy jobb oldali szabadrúgásra és néhány méterről a földre fejelt, ahonnan kapu fölé pattant a játékszer - nagy lehetőség volt.

Már-már úgy tűnt, hogy gól nélküli döntetlennel zárulhat a találkozó, amikor a 86. minutumban egy eladott labdára Kovács Dániel lecsapott és ziccerben előbb elfektette a kifutó Csentericset, valamint az érkező Dórát, majd a labda útjába vetődni kívánó középhátvédünk fölött a kapuba emelt (0-1).

Együttesünk az utolsó percekben mindent megtett az egyenlítésért, de a vendégek állták a sarat. A rendes játékidő utolsó percében Bene éles beadásába Jeszenszky még belekapott, a labda pedig nem a kapuba hullott, hanem elment keresztbe. A szöglet után Dóra fejelt vissza középre, de Balogh Bence fölül a hálóőr lehúzta.

Ezzel maradt a 0-1, az MTK Budapest II pedig a vereség ellenére maradt a tabella negyedik helyén.

 

NB III Közép csoport, 28. forduló
Lantos Mihály Sportközpont

MTK Budapest II - Erzsébeti SMTK 0-1 (0-0)

Gólszerzők: Kovács D. (86.)

MTK Budapest II: Csenterics - Bene, Godwords, Dóra, Anokye - Molnár Á., Thiam, Törőcsik, Kapronczai, Juhász L. (Balogh B., 68.) - Barkóczi

Erzsébeti SMTK: Jeszenszky - Molnár R., Molnár T., Lipcsei, Márton D. - Molnár J. (Kovács D., 81.), Túri, Slezák (Ferkel, 53.), Sükösd (Szűcs L., 46.) - Soós - Wirth (Lucz, 69.)

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman