HÍREK

Hajrában kapott góllal maradt alul a tabellán második ESMTK ellen NB III-as csapatunk

2022-09-25

Hajrában kapott góllal maradt alul a tabellán második ESMTK ellen NB III-as csapatunk

Ezúttal is számos lehetőséget alakított ki Horváth Dávid vezetőedző együttese, de a végén a pesterzsébetiek örülhettek.

Egy hét kihagyás után a tabellán második ESMTK otthonában folytatta szereplését az MTK Budapest II. Horváth vezetőedző ezúttal Csentericsre, Bibenre, Miknóyczkira, Zuigeberre és Barkóczira számíthatott az első csapat keretéből.

A 10. percben Kapronczai átlósan előreívelt labdáját Molnár Róbert haza akarta fejelni, de éppen a középen érkező Barkóczihoz bólintott. Támadónk ziccerben mellel átvette, de nem találta el igazán jól a labdát, így a hazai kapus fogta. Hat perccel később Zuigeber beadásánál is támadónk került helyzetbe, de fölé fejelt, majd Juhász Levente kísérletét fogta a hálóőr - ráadásul kétszer is, ugyanis a 17., majd a 20. minutumban is ő tekert kapura.

A 36. percben aztán a tizenhatos sarkától mintegy fél méterre végezhetett el szabadrúgást Zuigeber, labdája pedig szépen is tartott a rövid felé, ám Jeszenszky kiütötte. Négy percre rá Csentericsnek is akadt dolga, amikor Molnár Róbert ballábas beadását Lucz csúsztatta a hosszú irányába, de hálóőrünk is résen volt.

Szünet után Molnár Ádin lőtt 14 méterről, ballal gyengén - az ESMTK hálóőre figyelt -, majd Szűcs kapott labdát Molnár Róberttől jobbról és éles szögből lőtt, Csenterics kiütötte. Az ellentámadásból Juhász Levente csavart, de nem volt benne elég erő, Jeszenszky fogta.

A 63. percben alakítottuk ki a legnagyobb lehetőséget a találkozón. Molnár Tamás adott haza Barkóczi szorításában a kint lévő kapusa mellett pontatlanul, Jeszenszky pedig csak nagy sprint árán, a gólvonal közelében, becsúszva tudott menteni. Kirúgott labdájára Márton Dáviddal ellentétes irányból Godwords is rástartolt, de az összerúgás után előbbinél maradt a játékszer, hátvédünk pedig óriási sprinttel visszaindult. A tizenhatos előterébe érve az ESMTK akciója lelassult, majd ghánai hátvédünk szerelni tudott és ismét elindult a másik irányba, aztán kiugratta Molnár Ádint. A szélső a túl oldalra ívelt, ahonnan Juhász Levente ismét beadott. Molnár védője szorításában csak hátra tudta fejelni a labdát, ahol viszont Barkóczi begyűjtötte. A csatár elsőre a blokkolni igyekvő védőt találta el az ötösön, de a labda visszakerült hozzá, másodjára pedig ballal a felső lécet találta el.

A 77. percben már veszélyeztetett az ESMTK - Gáspár lőtt jobbról, laposan, erősen, Csenterics kiütöte, Soós fölé bombázott -, a 85. minutumban pedig kissé váratlanul meg is szerezték a győztesnek bizonyuló gólt. Gáspár ugratta ki Horváth Leventét, aki a lest reklamáló védők mögött ziccerben, 12 méterről, kissé oldalról a jobb alsóba lőtt (1-0).

A hajrában teljesen beszorítottuk a hazaiakat, de betalálnunk már nem sikerült, az ESMTK így 1-0-ra győzött és otthon tartotta a három pontot.

 

NB III Közép csoport, 9. forduló
ESMTK Stadion

ESMTK - MTK Budapest II 1-0 (0-0)

Gólszerzők: Horváth L. (85.)

ESMTK: Jeszenszky - Molnár R., Molnár T., Lipcsei Á., Márton D. - Kovács D. (Horváth L., 60.), Kovács B., Slezák, Soós - Lucz (Wirth, 60.), Sükösd (Szűcs L., 46., Gáspár, 73.)

MTK Budapest II: Csenterics - Godwords, Matviiv, Dóra (Juhász B., 66.), Kapronczai - Biben (Merényi, 66.), Szőke - Miknyóczki (Molnár Á., 46.), Zuigeber, Juhász L. (Törőcsik, 74.) - Barkóczi (Balogh B., 66.)

 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman