HÍREK

Győztes tavaszi rajt (GALÉRIA)

2018-02-25

Győztes tavaszi rajt (GALÉRIA)

Fontos három ponttal kezdtük a bajnoki szezont.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

MTK Budapest–Békéscsaba 1912 Előre 3-0 (1-0)

Új Hidegkuti Nándor Stadion 1259 néző

Vezette: Pillók Ádám (Leél-Őssy, Horváth, Bertalan)

Gólszerzők: Torghelle (43.), Lencse (56., 90. tizenegyesből)

MTK Budapest: Bese – Katona, Balogh (Baki, 43.), Gengeliczki, Deutsch – Vass Patrik, Vass Ádám, Kanta (Schäfer, 76.), Farkas (Jakab, 72.) – Torghelle, Lencse

Vezetőedző: Feczkó Tamás

Békéscsaba 1912 Előre: Rybánszky – Nagy Sándor, Dlusztus, Szélpál, Zahorán – Nagy István (Tóth, 78.), Hursán, Király (Urbin, 62.), Gyurján (Gránicz, 72.) – Vicián, Birtalan

Vezetőedző: Boér Gábor

Nagy rangadóra számíthatott az Új Hidegkuti Nándor Stadion közönsége, hiszen a harmadik helyezett Békéscsabát fogadtuk a Merkantil Bank Liga első tavaszi találkozóján. Az összecsapás előtt egyperces gyászszünettel emlékeztünk Lázár Bencére, az Újpest korábbi futballistájára, aki 27 éves korában, február 22-én hunyt el.

A találkozó első lehetősége a vendégek előtt adódott, de Bese kiválóan hárította Birtalan lövését. Szinte rögtön ezután, kontratámadásból veszélyeztethettünk volna, de Vass Patrik nagy helyzetben sokat várt, így végül fellélegezhetett a lila-fehér védelem.

A 14. percben megint Birtalan próbálkozhatott a jobb oldalról, de nem talált kaput. A nagy iramú kezdés után picit alacsonyabb fokozatba kapcsoltak a játékosok. Ugyan a Békéscsaba és a mieink is gyakran eljutottak az ellenfél tizenhatosáig, az utolsó passzok rendre pontatlanok voltak.

A 36. percben ígéretes támadást vezettünk a jobb oldalon, de Torghelle pimasz emelése végül nem lepte meg Rybánszkyt. Két perccel később Katona és Lencse összjátéka után ismét Sanyi került helyzetbe, a passzt választotta, de az Farkas mögé ment.

A félidő legnagyobb elpuskázott sansza Birtalan előtt adódott, amikor Gyurján ment el a bal szélen, majd adott középre, de szerencsére csak a kapufát találta el a békéscsabai támadó. Az esetnél Balogh meghúzódott, és nem tudta folytatni a játékot, Baki jött helyette. (Az orvosi vizsgálat után kiderült, hogy a combhajlító izma sérült meg.)

A félidő vége előtt Deutsch lőhetett a tizenhatos sarkáról, de Rybánszky bravúrral szögletre tolta a labdát. A sarokrúgás után azonban már a lilák kapusa sem tehetett semmit: Vass Patrik beadását Baki fejelte a kapu elé Torghelléhez, aki zavartalanul bólintott a vendégek hálójába, Így végül egygólos előnynél mehettünk pihenni.

A második játékrész első tíz percében nem alakult ki helyzet, az 56. percben viszont már annál inkább: a tizenhatosunkon belül alakult ki kavarodás, majd úgy tűnt, Katona szabálytalanul állította meg Viciánt, de Pillók nem ítélt büntetőt. A szituációt követően azonnal kontráztunk, Vass Patrik remekül tette a labdát Lencse elé, aki szépen játszotta tisztára magát, és passzolt ballal, laposan a hosszú sarokba.

A 73. percben a csereként beálló Jakab növelhette volna előnyünket Lencse passza után, de a védelem blokkolta lövését. A kétgólos fórunk tudatában nem vállaltunk felesleges kockázatot, a védelmünk pedig jól zárt, így kevés lehetőség adódott Boér Gáborék előtt.

A Gyurján helyett pályára lépő Gránicz változtathatott volna az álláson, amikor szögletet követően lőhetett, de kísérlete épphogy elkerülte Bese kapuját. Egy perccel később Vass kényszerítőzött gyönyörűen Schäferrel, majd lőtt kapásból, de Rybánszky a helyén volt.

Ezután Baki fejelhetett Vass Patrik szögletéből, de a csabai kapus eszén ezúttal sem sikerült túljárni, majd a másik oldalon Bese mutatott be remek védést Urbin fejesénél.

A 90. percben jött a slusszpoén: Vass Patrik ugratta ki Lencsét, aki megtolta a labdát Rybánszky mellett, de a kapus buktatta, tizenegyes jöhetett. A labda mögé a sértett állt, és magabiztosan lőtt a kapuba. A találatot követően Pillók véget vetett a találkozónak, győzelemmel kezdtük tehát a tavaszt az NB II-ben. 

Feczkó Tamás: Fontos három pontot szereztünk, de az látszik, hogy van még min javítani. 

Miután a tabellán minket üldöző Kisvárda Master Good együttese 2-1-es vereséget szenvedett Zalaegerszegen, így az MTK Budapest 8 ponttal vezeti a bajnokságot a második, és 18 egységgel a harmadik helyezett előtt. A Merkantil Bank Liga góllövőlistájának első helyét Lencse László vette át, 13 találattal.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman