HÍREK

Győztes rajtban bízik Pölöskei

2015-07-31

Győztes rajtban bízik Pölöskei

Az Érdi VSE ellen kezdi meg szereplését az MTK Budapest második csapata az NB III Nyugati csoportjában. A vasárnapi találkozó előtt Pölöskei Gábor vezetőedzőt kérdeztük a felkészülésről és a gárda esélyeiről a harmadosztályban.

– Hogyan sikerült a csapat felkészülése?

– Nehézkesen indultunk, de ebben talán szerepe volt annak is, hogy átalakulóban volt a csapat és az egész szakmai struktúra a klubon belül. Az edzőmérkőzések tapasztalatai azt mondatják velem, közepes erősségű  lehet a gárdánk az igencsak megerősödött magyar harmadosztályban. Persze igyekszünk pozitívan rácáfolni az előzetes latolgatásokra.

– Kialakult már a végleges felállás?

– Nagyjából megvan az a 14+2-es keret, amivel nekivágunk a bajnokságnak, de mivel csak augusztus 31-én zárul az átigazolási időszak, lehet egy-egy apróbb változás.

– Mekkora lehet az átjárás az első és a második csapat öltözője között?

– Mivel a második csapatba idén csak három idősebb játékos játszhat vissza, ezért nem számítok akkora mozgásra, mint a korábbi években. Fordítva persze minden fiatal számára adott a lehetőség, hogy felhívja magára a figyelmet és bekerüljön az NB I-es csapat öltözőjébe. Az edzésink egy időpontban vannak a „nagyokkal”, a stáb rajta tartja a szemét mindkét csapaton. Volt is már példa arra az elmúlt hetekben, hogy egy-két jól dolgozó fiatal az első csapat edzésén találta magát.

– Mit vársz az első fordulótól, és mi a cél a bajnokság egészét tekintve?

– A hét edzőmérkőzés közül az első hármat jobb elfelejteni, de az utána következő találkozókon stabil lett a csapat játéka, alig kaptunk gólt, így az én hangulatom is egyre bizakodóbb. Nem is lennék edző, ha nem a három bajnoki pont megszerzését tűzném ki a csapat elé célként a rajtra. Utána haladunk szépen mérkőzésről-mérkőzésre, és igyekszünk az MTK Budapest nevéhez méltón szerepelni.

NB III Nyugati csoport, 1. FORDULÓ:

Érdi VSE – MTK Budapest

2015.08.02. vasárnap 17:30, Érdi VSE Sporttelep

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman