HÍREK

Győzni jöttek (GALÉRIA)

2016-10-13

Győzni jöttek (GALÉRIA)

A hazaiaknak meg kell szenvedniük a győzelemért az Új Hidegkuti Nándor Stadion nyitómeccsén.

Eljött a várva várt nap: 2016. október 13-án megnyitja kapuit az MTK Budapest otthona, az Új Hidegkuti Nándor Stadion. A nyitómérkőzésen a tizennyolcszoros bajnok portugál sztárcsapat, a Sporting Clube de Portugal lesz a kék-fehérek ellenfele.

Bár a Sporting jelenleg több fronton is helyt kell álljon (Bajnokok Ligája, bajnokság, kupa) és nem a legerősebb keretével érkezett Budapestre, mégsem számíthat könnyű meccsre a házigazda MTK Budapest.

Hozzá vagyunk szokva a sorozatterheléshez, a több frontos küzdelemhez, ez nem újdonság – mondta a vendégek mestere, Joao de Deus. – Így nem is lehet kifogás, ezúttal is a maximumot kell nyújtanunk, mint mindig.

Teodoru Vaszilisz, az MTK Budapest vezetőedzője is tisztában van a portugál fiatalok képességeivel. A Sporting akadémiája Európa egyik legkiválóbb utánpótlás-nevelő műhelye: a franciaországi Európa-bajnokság fináléjában 11 olyan játékos lépett pályára, aki a lisszaboniak nevelése, vagy viselte a klub színeit hosszabb-rövidebb ideig.

Természetesen győzni szeretnénk – jelentette ki Ricardo Esgaio, a Sporting C.P., illetve a portugál U23-as válogatott csapatkapitánya. – Szeretnénk jó iramú mérkőzést játszani, és persze nyerni.

Ehhez persze Poór Patrikéknak is lesz egy-két szava.

Nyilvánvalóan mi is szeretnénk győzelemmel felavatni az új stadiont – mondta a kék-fehérek sokoldalú védője. – Tudjuk, hogy nehéz dolgunk lesz, de közönségszórakoztató meccsen szeretnénk nyerni.

Az eseményt megtisztelte jelenlétével az Sporting Clube de Portugal 1964-es csapatának több tagja, akik részt vesznek a nyitómeccsen is, és akiket Joao de Deus és Teodoru Vaszilisz is külön köszöntött a sajtótájékoztató elején. 

 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman