HÍREK

Győzelemmel zártuk a szezont

2023-05-21

Győzelemmel zártuk a szezont

2-1-re nyertünk a Gyirmót otthonában a szezon utolsó mérkőzésén.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

Gyirmót FC Győr–MTK Budapest 1-2 (0-2)

Győr, ALCUFER Stadion 972 néző

Vezette: Sipos Tamás (Gaál, Huszár, Rózsa)

Gólszerző: Medgyes (46.), illetve Zsóri (31., tizenegyesből), Barkóczi (42.)

Sárga lap: Szépe (88.)

Gyirmót FC Győr: Rusák – Major, Csörgő, Polgár, Helembai (Kicsun, 77.) – Nagy Patrik (Nahirnij, 77.), Kovács Milán (Kovács Dominik, 65.), Madarász – Soltész, Simon (Pethő, 65.), Medgyes

Vezetőedző: Csertői Aurél

MTK Budapest: Csenterics – Varju, Szépe, Bobál – Kovács Mátyás, Bognár (kocsis, 77.), Thiam, Horváth Artúr (Mezei, 46.), Vadnai (Godwords, 46.) – Zsóri (Futács, 60.), Barkóczi (Szőke, 60.)

Vezetőedző: Horváth Dávid

A Merkantil Bank Liga záró fordulójában már feljutóként látogattunk a Gyirmót FC Győr otthonába. Vezetőedzőnk, Horváth Dávid több helyen is belenyúlt a kezdőbe: többek közt két fiatal, Csenterics és Barkóczi is bekerült a csapatba.

Az 5. percben a Gyirmót előtt adódott helyzet, Medgyes 12 méterről lőtt bal lábbal, Csenterics szépen védett. Egy perccel később remek támadást vezettünk, melynek végén Vadnai centerezett, ám Zsóri nem találta el jól a labdát, így kimaradt a ziccer.

A 8. percben Helembai próbálkozott távolról, lövése nem sokkal ment mellé. A 16. percben Madarász a tizenhatoson belülről vette célba a kaput, de a labda elakadt Bobálban. A 21. percben Simon került a védőink mögé, ám nagy helyzetben nem tudta eltalálni a kaput.

Két perccel később Kovács Mátyás ugratta ki Barkóczit, aki ziccerben a hosszút vette célba, lapos lövését lábbal védte Rusák. A 30. percben Zsóri kapott remek kiugratást Bognártól, lefutotta a védőket és jó ütemben tolta meg a labdát Rusák mellett, aki elkaszálta, így büntetőt rúghattunk. A labda mögé a sértett állt oda, és magabiztosan lőtt a jobb alsóba (0-1).

A 35. percben Bobál tűnt fel a hazai kapu előtt, erős beadását Polgár kis híján a saját kapujába juttatta. A félidő előtt, a 42. percben sikerült növelnünk az előnyt: Horváth Artúr adott be a bal oldalról, Thiam pöckölése még kijött Rusákról, de a kipattanót Barkóczi kegyetlenül bevágta (0-2).

A második játékrészt nem kezdtük jól: Medgyes 17 másodperc után talált a kapunkba Simon átadását követően (1-2).

Az 55. percben Simon jobb oldali lövése ment el keresztbe a kapunk előtt, majd pár perccel később a másik oldalról Soltész éles szögből eleresztett próbálkozását védte Csenterics.

A 76. percben Kovács Mátyás szólózott szépen a jobb oldalon, már a kapust is kicselezte, de kisodródott, és éles szögből nem tudott betalálni.

A 90. percben Mezei tekert szabadrúgásból, 25 méterről, de a labda picivel elment a kapu mellett. Nem sokkal később Szőke lövése ment el centikkel a kapu felett, de újabb gól már nem esett, 2-1-es győzelemmel a második helyen zártuk a szezont, így jövőre újra az NB I-ben szerepelhetünk majd.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman