HÍREK

Győzelemmel kezdte a tavaszt második számú csapatunk

2024-03-03

Győzelemmel kezdte a tavaszt második számú csapatunk

Elhoztuk a három pontot a Szekszárd otthonából.

NB III. Dél-Nyugati csoport 18. forduló

Szekszárdi UFC–MTK Budapest II. 1-2 (0-2)

Szekszárdi Városi Sport és Szabadidőközpont

Vezette: Maml Zoltán (Sáfárik, Kovács II.)

Gólszerzők: Fekete (76., tizenegyesből), illetve Kenesei (26., tizenegyesből), Asante (32.)

Szekszárdi UFC: Pomozi – Béla, Járfás, Fekete, Kiszely, Ágics, Gellér, Lékó, Budai, Tóth, Csapó

Vezetőedző: Mészáros István

MTK Budapest II.: Balázs – Béres, Farkas, Csányi – Anokye, Antal, Herczeg, Stumpf, Asante (Kákonyi, 90.) – Kenesei (Kustudic, 75.), Ebot (Barkóczi, 58.)

Vezetőedző: Kanta József

Második számú csapatunk a tavasz első bajnoki mérkőzésén a 15. helyen álló Szekszárdi UFC otthonába látogatott. A 14. percben szögletet végezhettünk el, mely után a játékszer Antalhoz pattant, aki lövésre vállalkozott, a labda a keresztlécről jött ki.

A küzdelmes találkozón kevés helyzet alakult ki, a szekszárdi pálya nem könnyítette meg a csapatok dolgát. A 26. percben sikerült megszereznünk a vezetést: Anokye harcolt ki büntetőt, amit Kenesei higgadtan értékesített (0-1).

Hat perccel később kontrát igyekeztünk vezetni, a felívelt labdánk Asante felé pattant, aki kapásból, ballal óriási gólt akasztott a felső sarokba. A kicsit kint álló kapusnak esélye sem volt hárítani a rendkívül szemfüles lövést (0-2).

A második játékrészben büntetőből szépíteni tudott a hazai alakulat, ám újra nem tudtak betalálni, így elhoztuk a három pontot Szekszárdról.

Kanta József: – Az az igazság, hogy nagyon nehéz volt ilyen körülmények között futballozni, hiszen a pálya nem volt alkalmas arra, hogy a klubunk által preferált kombinatív, rövidpasszos focit játsszuk. Ezzel együtt büszke vagyok a játékosaimra, hiszen nagyon keményen belementek a párharcokba, végig küzdöttek, és megdolgoztak a győzelemért. Úgy gondolom, látszik a fejlődés, hiszen fél éve nem tudtunk volna lehozni egy ilyen meccset. A sikernek is, valamint Asante fantasztikus góljának is örülök, remélem ez neki és a csapatnak is lendületet fog adni.

A mérkőzés az alábbi linken visszanézhető. Az első gólunk 29:25-nél, a második 36:10-nél látható. 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman