HÍREK

Győzelemmel biztosítottuk a feljutást

2023-05-14

Győzelemmel biztosítottuk a feljutást

A Kazincbarcika elleni győzelemnek köszönhetően a jövő évben újra az NB I-ben játszhatunk.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

MTK Budapest–Kolorcity Kazincbarcika SC 1-0 (1-0)

Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion

Vezette: Görög Márió (Hanyecz, Szécsényi, Szalai)

Gólszerző: Zsóri (5., tizenegyesből)

Sárga lap: Kapronczai (38.), Kata (68.), Thiam (79.), illetve Süttő (90+2)

Piros lap: Szekszárdi (45.)

MTK Budapest: Rácz – Kocsis, Szépe, Bobál – Kovács Mátyás, Kata (Varju, 87.), Thiam, Horváth Artúr (Bognár, 61.), Kapronczai (Vadnai, 61.) – Zsóri (Molnár, 80.), Németh (Futács, 80.)

Vezetőedző: Horváth Dávid

Kolorcity Kazincbarcika SC: Megyeri – Szemere (Kurdics, 57.), Heil, Lippai, Szekszárdi – Ádám, Nagy János (Székely Krisztián, 46.), Kovács Bence (Szabó Balázs, 57.), Csatári (Puska, 73.), Süttő – Pálinkás (Hleba, 75.)

Vezetőedző: Csábi József

A Merkantil Bank Liga 37. fordulójában abban a tudatban fogadtuk a Kolorcity Kazincbarcika együttesét, hogy már egy ponttal is bebiztosíthattuk a feljutást.

Remekül kezdődött a mérkőzés, hiszen már a 4. percben tizenegyest kaptunk: Kapronczai beadása után Németh cselezett volna, de az egyik barcikai védő kézzel blokkolta a labdát. A labda mögé Zsóri állt oda, és ugyan megcsúszott, a labda így is a kapuban kötött ki (1-0).

A 10. percben megduplázhattuk volna előnyünket: Horváth szögletére Zsóri érkezett remekül, fejese kevéssel ment el a kapufa mellett. A 31. percben a Barcika is veszélyeztetett: Kovács Bence 14 méterről lőtt jó átvétel után, nem sokkal tévesztette el a célt.

A 43. percben Csatári tálalt Ádám elé a tizenhatoson belülre, utóbbi ziccerben lőhetett, de Rácz óriási bravúrral hárított. Két perccel később Németh kapott remek indítást, ám Szekszárdi utolsó emberként lerántotta, így a barcikai védő piros lapot kapott. A szabadrúgást 18 méterről Zsóri fölé tekerte, Így 1-0-s állásnál, emberelőnyben várhattuk a második félidőt.

A második félidőben az 50. percben Horváth szépen cselezgetett az alapvonal felé, beadását az egyik védő Kapronczaiba rúgta, róla pedig a labda kevéssel a léc fölé pattant.

Az 59. percben Zsóri fordult le nagyszerűen az emberéről, majd 22 méterről lőtt, Megyeri szögletre ütötte a labdát.

A 78. percben Bobál ment el a bal szélen, beadását Németh vette át, majd egy csel után a kapufa mellé emelt. A 85. percben Bognár szögletből gurított le Molnárnak, aki 14 méterről lőtt fölé.

A 90. percben Kovács Mátyás ugratta ki Bognárt, aki óriási helyzetben vitte a labdát, de egy csel után bal lábbal picivel mellé lőtt. A hosszabbításban még Hleba távoli szabadrúgását védte Rácz, így végül 1-0-s győzelmet arattunk, ezzel biztossá vált, hogy feljutunk az NB I-be, és a második helyen zárjuk a bajnokságot.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman