HÍREK

Győzelem után jöhet az Ajax

2015-06-09

Győzelem után jöhet az Ajax

Hétvégén a walesi Cardiff Academicals FC együttesét látta vendégül az MTK öregfiúk csapata, nemzetközi barátságos labdarúgó-mérkőzésen. A találkozó 5-1-es hazai győzelmet hozott, de a sikernél többet jelentett a jó hangulat, a közös futballélmény és a nem várt meghívás.

Az MTK, „Ászok” néven ismert ellenfelének különlegességét az adja, hogy harminc éve minden esztendőben körutazást tesz Európában, hogy megmérkőzzön a holland, cseh, spanyol, portugál, német vagy most épp a magyar legjobb korosztályos ellenfelekkel.

A walesi egyesület célja, hogy a futballon keresztül összehozza a sport szerelmeseit és terjessze az egészséges életmód fontosságát, úgy az Egyesült Királyságon belül, mint külföldön, amerre járnak. Magyarországi utazásuk során az MTK mellett az FTC és az Újpest öregfiúk gárdájával is összecsaptak a cardiffiak.

Az MTK együttesében pályára lépett többek között Halmai Gábor, Wendler Gábor, Bencze Zsolt, Komódi László, Juhár Tamás és Cservenkai Donát is, így nem csoda, hogy végül 5-1-es sikernek örülhetett a kék-fehér alakulat. Komódi két remekbeszabott találatot szerzett a mérkőzésen, alaposan lepókhálózva a pipát, de Halmai, Bencze és Szabó Zoltán is megrúgta a maga gólját, megörvendeztetve a közönséget és Egervári Sándort, aki alkalmi szakvezetője volt az MTK-nak, ezen a délutánon.

Fontos kiemelni, hogy a walesiek végig hajtottak a hetven perces mérkőzés alatt, folyamatosan bíztatva egymást, a nagyobb tudású ellenféllel szemben. Talán ennek az irigylésreméltó mentalitásnak köszönhették, hogy végül sikerült bevenniük Haffner György kapuját, gyors kontratámadásaik egyike végén.

A kiváló hangulatú összecsapást követően a büfében rendezték meg a „harmadik félidőt”, ahol Halmai Gábor csapatkapitány köszöntötte a vendégeket, és emelte ki a sportbarátság fontosságát a mindennapi életben. Az „Ászok” vezetői megköszönték a szívélyes vendéglátást, és még azon melegében meghívták az MTK-t, a jövő nyáron Cardiffban rendezendő öregfiúk tornájukra, amelyen az általuk bejárt országok legjobb csapatai vesznek részt 2016 nyarán. Ott komoly erőpróba vár az MTK-ra, hiszen az eseményen a tervek szerint az Ajax Amszterdam, a Benfica és több európai topcsapat korábbi klasszisával kell farkasszemet nézniük a kék-fehér örökifjaknak.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-21 17:00 Rákóczi Stadion

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC

VS

MTK BUDAPEST II

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman