HÍREK

Győzelem az Örökrangadón (VIDEÓ + GALÉRIA)

2016-09-10

Győzelem az Örökrangadón (VIDEÓ + GALÉRIA)

Zsinórban ötödik alkalommal tudott győzni az MTK Budapest az FTC ellen, hazai pályán.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

MTK Budapest – FTC 2-1 (1-0)
Dunaferr Aréna, 1117 néző
Vezette: Karakó Ferenc (Erős, Szalai, Kormányos, Németh, Oláh)

MTK Budapest: Petkovics – Poór, Vukmir, Baki, Vadnai – Vass, Kanta, Vogyicska (Korozmán, 90.) – Hrepka (Nikacs, 57.) (Okuka, 80.), Torghelle, Gera
Vezetőedző: Teodoru Vaszilisz 

FTC: Dibusz – Dilaver, Nalepa, Hüsing (Djuricin 64.), Ramirez – Gyömbér, Gera – Nagy, Trinks (Varga, 45.), Lovrencsics (Ryu, 45.), Böde

Vezetőedző: Thomas Doll

Az első helyzet a speciális, Örökrangadóra készített mezben játszó MTK Budapest kapuja előtt adódott, de Böde a 16-oson belülről nem tudta pontosan középre adni a labdát, miután kicselezte a hazaiak kapujában debütáló Danijel Petkovicsot. A 9. percben rögtön válaszolt is az MTK, amikor Kanta adott hatalmas passzt Torghellének, de ő a levegőből érkező labdát kapásból a kapu fölé lőtte.

A 12. percben Hrepka fordult le emberéről a 16-os vonalán, majd úgy tűnt, buktatták, de Karakó játékvezető sípja néma maradt.

A félidő zömében mezőnyjáték folyt, egészen a 34. percig. Ekkor Gera Dániel kényszerítőzött Torghellével, betört a 16-oson belülre, majd éles szögből emelt a kapu hosszú sarkába Dibusz felett. Az FTC már nem tudott válaszolni a félidő előtt, így 1-0-val fordultak a csapatok.

Thomas Doll aligha volt elégedett az eredménnyel, így a második játékrészre Varga Roland váltotta Florian Trinkset, míg Lovrencsics helyett Ryu érkezett. Utóbbi nem is tétlenkedett, ugyanis három perc leforgása alatt lőtt egy kapufát és egy próbálkozása után bedobás lett.  

A második félidőre kezdtek felébredni a vendégek és egyre nagyobb nyomást gyakoroltak a hazaiak kapujára, akik inkább kontrára rendezkedtek be.

A kék-fehérek az 57. percben Hrepka helyett Darko Nikacsot állították be, miután előbbi kisebb sérülést szenvedett. Röviddel ezután Böde került helyzetbe a tizenhatoson belül, de Petkovics ismét a helyén volt.

A 64. percben újból próbált életet lehelni csapatába Doll, így Marco Djuricint küldte pályára Oliver Hüsching helyett. A cserének szinte azonnal meg is lett az eredménye, hiszen a 70. percben épp Djuricin beadásából szerzett gólt a félidőben beálló Ryu.

A 77. percben tovább romlott az MTK helyzete, mivel Vukmir megkapta második sárgalapját is, reklamálásért, így tíz emberrel kellett folytatniuk. Teodoru Vaszilisz a csereként beállított Nikacs helyett Drazsen Okukát hozta be, hogy megerősítse a védelmét.

A mérkőzés hajrájában a hazaiak a 81. percben tíz emberrel is tudtak veszélyeztetni, de Kanta szabadrúgását Dibusz tolta ki a hosszú sarokból.

A Fradi tovább nyomott, de kontrából gyakran volt veszélyes a vendéglátó gárda. A hosszabbításban szabadrúgást ítélt a játékvezető a zöldek kapuja előtt, amelyet a sorfal egyik tagja kézzel blokkolt, így tizenegyest adott Karakó. Torghelle higgadtan helyezte a sarokba a büntetőt, ezzel megszerezve az MTK-nak a győzelmet és a három pontot.

Teodoru Vaszilisz:  Az első félidőben azt kaptam, amit vártam. Nem lehet a Fradi ellen kinyílni, hiszen rengeteg mozgékony és kreatív játékosuk van. A második játékrészben két újabb mozgékony labdarúgó lépett pályára, akik még gyorsabbá tették a vendégek játékát. Így nem tudtuk megtartani a labdát, és várható volt, hogy gólt kapunk. Végül örülök, hogy nem adták fel a srácok és ezért szerintem megérdemelten nyertünk. 

Thomas Doll Először is gratulálok az MTK Budapestnek. Az utóbbi időben nem tudunk idegenben sikert elérni ellenük. Nem igazán részletezném az első és második félidő közti különbséget, mert általános dolgok vannak, amiken változtatnunk kell. Az elmúlt meccseinken elkerülhető gólokat kapunk és figyelnünk kell rá, hogy ilyen amatőr hibák miatt ne veszítsünk meccseket. 

Torghelle Sándor: – Az volt a célom, hogy eredményesek legyünk, és hogy én is betaláljak. Mindkettő sikerült. A győzelem kulcsa az egység volt. Mindenki mindent megtett, igazi csapat voltunk a meccs utolsó másodpercéig.

 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 17:45 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

FERENCVÁROSI TC

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman