HÍREK

Győzelem az edzőtábor második mérkőzésén

2022-07-17

Győzelem az edzőtábor második mérkőzésén

Horváth Artúr a 89. percben lőtt bombagólt, 2-1-re nyertünk az NK Brinje ellen.

Vasárnap páros mérkőzés várt az MTK Budapestre a szlovéniai edzőtáborban. Az első ellenfél Kranjska Gorában a helyi harmadosztály nyugati csoportjának bajnoka, az NK Brinje volt.

Az első komolyabb lehetőség a 18. percben Balogh Máté nevéhez fűződött, aki 20 méterről találta el a felső lécet. Nem sokkal később a hazaiak is próbálkoztak egy 18 méteres lövéssel, ami kevéssel kerülte el a kaput, majd Kovács Máté is hasonló távolságról kísérletezett. A 26. minutumban egy bal oldali beadát lőttünk rá 11 méterről, középről, a szlovén hálóőr nagyot mentett.

Tíz perccel később aztán egy váratlan hibát követően büntetőhöz jutott az MTK Budapest. A hazai kapus a rárontó Balogh Máté elől talppal el akarta húzni a labdát, de a levegőt "kaparta" csak, támadónk pedig lecsapott és az üres kapuba lőhetett volna, ám a szlovén játékos kétségbeesésében elhúzta a lábát. Bár a piros lap villant, a Brinje 11 emberrel folytatta, a tizenegyest pedig Zuigeber lőtte a bal alsóba (0-1).

A 41. percben ismét Balogh Máté volt akcióban, egy alapvonalról visszagurított labdát kapásból csavart a felső léc fölé. Fordulás után Somodi helyén Balázs folytatta. Az 58. percben egy szöktetést követően Hudin 15 méterről passzolt a bal alsóba (1-1).

A 63. percben egy bal oldali beadást kapásból, rádőlve lőtt rá az egyik szlovén középpályás, de Balázs magabiztosan fogta. A félidő derekán Horváth Artúr és Kovács Mátyás is pályára léptek. Ezt követően a szlovén középpályás 19 méteres lövését fogta Balázs. A 85. percben Kovács Máté vállalkozott egy lövéssel 30 méterről, centikkel suhant el a kapufa mellett a lapos löket.

A 89. percben egy alapvonalról visszagurított labdát Horváth Artúr 15 méterről, kapásból lőtt rá és óriási erővel a léc alá bombázott (1-2).

Az MTK Budapest így 2-1-re győzött az NK Brinje ellen.

 

Szlovéniai edzőtábor, 2. mérkőzés
Kranjska Gora

NK Brinje - MTK Budapest 1-2

Gólszerzők: Hudin (58.), illetve Zuigeber (38.), Horváth A. (89.)

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman