HÍREK

GYŐZELEM A RANGADÓN, ZSINÓRBAN HATODSZOR NYERTÜNK (GALÉRIA)

2019-10-20

GYŐZELEM A RANGADÓN, ZSINÓRBAN HATODSZOR NYERTÜNK (GALÉRIA)

Rendkívül fontos meccset nyertünk meg hátrányból fordítva.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

MTK Budapest–Budafoki MTE 2-1 (1-1)

Új Hidegkuti Nándor Stadion, 1983 néző

Vezette: Takács János (Szilágyi Sándor, Szilágyi Norbert, Punyi Gyula)

Gólszerző: Katona (19.), Lencse (73.) illetve Micsinai (7.)

Sárga lap: Vass (20.), Mezei (60.), Kanta (90+3) illetve Kulcsár (78.), Kovács (82.), Gohér (83.), Romic (88.)

MTK Budapest: Somodi – Fülöp, Pintér (Deutsch, 45.), Varju, Nagy – Palincsár, Mezei (Kanta, 86.), Cseke – Vass, Lencse (Simon, 74.), Katona

Vezetőedző: Michael Boris

Budafoki MTE: Kovács – Opavszky, Króner, Romic, Kirják (Gohér, 81.) – Oláh, Micsinai – Ihrig-Farkas (Horváth, 68.), Kulcsár (Vankó, 81.), Szabó – Kovács D.

Vezetőedző: Csizmadia Csaba

A Merkantil Bank Liga 13. fordulójában igazi rangadóra látogathattak ki a szurkolók az Új Hidegkuti Nándor Stadionba, hiszen a forduló előtt első helyen álló csapatunk a második Budafoki MTE együttesét fogadta.

Mindössze 19 másodperc kellett ahhoz, hogy felhördüljön a közönség: a középpályán szereztünk labdát, majd Katona készített Lencse elé, aki 23 méterről, gyönyörű mozdulattal emelte át a budafoki kapust, ám a játékszer a felsőlécről kifelé pattant.

A vendégek a 7. percben az első támadásukból megszerezték a vezetést: a jobb oldalon lódult meg Ihrig-Farkas, a labdát Micsinaihoz tette, aki a tizenhatoson kívülről, kapásból bődületes gólt akasztott a hosszú felsőbe. (0-1)

Mindössze a 12. percig kellett várni az első komoly egyenlítési lehetőségig: ekkor Palincsár ugratta ki Vasst, aki a középen érkező Lencsét szerette volna megjátszani, azonban az utolsó pillanatban egy budafoki láb tisztázni tudott. A 17. percben Mezei találta meg Lencsét a tizenhatoson belül, csapatkapitányunk kitűnően fordult le, de a hálót csak oldalról rezgette meg lövése.

A 19. percben megérdemelten egyenlítettünk: a budafoki tizenhatos előtt szereztünk labdát, majd kisebb kavarodás után Katona került helyzetbe, és higgadtan passzolt a bal alsóba. (1-1)

Két perccel később Katona az előkészítő szerepét vállalta, Lencsét ugratta ki, ő viszont a védők szorításában, nehéz helyzetből nem tudta eltenni a labdát Kovács mellett. A 31. percben a vendégek veszélyeztettek kontrából, de Kulcsár 16-ról eleresztett lövése a kapunk fölé repült.

A 34. percben a budafoki tizenhatos sarkáról végezhettünk el szabadrúgást, Vass okosan tekert a hosszú felső sarok felé, Kovács szép mozdulattal hárított. Újabb lehetőség nem adódott a félidő végéig, így döntetlennel fordultak a csapatok.

A második félidőben Pintér helyett Deutsch érkezett a védelembe. Ez a játékrész is a mieink helyzetével kezdődött, Deutsch remekül lépett meg a bal oldalon, középre tett labdájáról azonban mindenki lemaradt.

A 68. percben ismét a bal oldalon vezettünk támadást: Katona mentette meg az indítást az alapvonal előtt, majd két védőt is lóvá tett, mielőtt a rövidsarkot megcélozta, próbálkozása picivel kerülte el a kaput.

Öt perccel később megszületett a várva-várt vezető találat. Mezei szorításából rosszul passzolt középre az egyik budafoki hátvéd, a labdára Palincsár csapott le, majd tökéletes ütemben ugratta ki Lencsét, aki kapásból, védhetetlenül lőtt a hálóba. (2-1)

A 87. percben végleg eldőlhetett volna az összecsapás: Vass beadása egy hátvédről Palincsárhoz pattant, aki szép csel után a rövid felsőt vette célba, de nem találta el a kaput. A 90. percben Somodinak kellett Vankó távoli lövését védenie, viszont ez nem okozott gondot a rutinos hálóőrnek, majd Palincsár blokkolta Króner közeli kísérletét.

A hosszabbításban Somodi még védte Gohér remek helyről elvégzett szabadrúgását, így újabb győzelemnek örülhettünk – zsinórban hatodszor –, és ezzel megszilárdítottuk a helyünket a tabella élén.

GALÉRIA

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman