HÍREK

Győzelem a Manchester United ellen (VIDEÓ+GALÉRIA)

2017-05-27

Győzelem a Manchester United ellen (VIDEÓ+GALÉRIA)

U11-es csapatunk megverte a világ egyik leghíresebb együttesét.

Remek mezőny gyűlt össze a VI. Mészöly Cupra, hiszen olyan csapatok is eljöttek, mint a Manchester United és a Benfica. Az MTK Budapest az előbbivel kezdett, és nem mutatott semmiféle félelmet, ugyanis már a 3. percben megszerezte a vezetést, amikor Sus Kameron lőtt ballal a rövid sarokba, miután az ellenfél térfelén szerzett labdát a kék-fehér alakulat.

A 15 perces félidőt ezután inkább az angolok uralták, de a mieink remekül küzdöttek, és ritkán hagyták az ellenfelet helyzetbe kerülni, amikor ez mégis megtörtént, Yaakobishvilin nem lehetett átjutni. A második játékrész elején azonban – némi szerencsével – egyenlíteni tudott a Manchester, így 1-1-nél következhetett a hajrá. Mindkét oldalon több helyzet is adódott, a mieink még Pálvölgyi Patrik révén a kapufát is eltalálták, de egészen az utolsó előtti percig nem született gól. Ekkor viszont az MTK csapatkapitánya, Mudri Márk hatalmas gólt akasztott Felix Chester kapujába, így a fővárosiak nyerték a találkozót.

A Manchester United akadémiájának igazgatója, Tony Whelan a mérkőzés után elmondta, remek kezdeményezésnek tartja ezt a rendezvényt, és örül, hogy csapata is részt vehet rajta.

– Harmadik alkalommal veszek részt ezen a kupán, és fantasztikus eseménynek tartom. A Margitszigeten is játszottunk már, és ebben az új stadionban pályára lépni egészen kiváló élmény a játékosainknak.

Whelan figyelmét az sem kerülte el, hogy az aréna kinek a nevét viseli.

– Hidegkuti Nándor zseniális magyar játékos volt. Emlékszem, hogy 1953-ban pályára lépett a Wembley-ben, és mesterhármast rúgott, igazi nemzeti hős, és remek dolog, hogy megemlékeznek róla.

A korábbi Manchester labdarúgó ugyan nem örült a vereségnek, elmondta, ebben a korban nem az eredmények a legfontosabbak.

– Jót tesz a srácoknak, hogy külföldre utazhatnak nemzetközi tornákra, mert így fejlődhetnek fizikailag, technikailag és taktikailag is. Persze próbálunk minél több meccset megnyerni, de néha a vereségekből többet lehet tanulni, mint a győzelmekből. A legfontosabb az, hogy folyamatosan fejlődjenek a játékosaink.

Zárásként a 64 éves szakember megdicsérte a mieinket.

– Ha jól emlékszem, tavaly is megvert minket az MTK, és idén is jól teljesítettek. Nagyon tehetséges futballistáik vannak, különösen Farkas Benjámin játéka tetszett. Ritkán játszunk olyan csapattal, amely lányokat is pályára küld, így ez is roppant különleges volt. Erős csapat, és megérdemelten nyertek. 

Első félidő:

Második félidő:

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-05-05 17:00 Szentlőrinci Sportpálya

SZENTLŐRINC SE

VS

MTK BUDAPEST II

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman