HÍREK

Gyertyagyújtás (GALÉRIA)

2017-12-17

Gyertyagyújtás (GALÉRIA)

Hanuka, a fények ünnepe

Hanuka ötödik napján, immáron harmadik alkalommal gyűltünk össze, hogy gyertyát gyújtsunk a fények ünnepén. Az esemény a 2019-es Maccabi Európa Játékok rendezvénysorozatának is része.

Az Új Hidegkuti Nándor Stadion főbejáratánál felállított hanukijánál Deutsch Péter, a Bethlen téri zsinagóga rabbija mondta el gondolatait az ünnepről. Többek között kitért arra is, hogy – szerinte – labdarúgóink ősszel úgy harcoltak, mint annak idején a Makkabeusok, így megérdemelten telelnek a tabella élén, és reményét fejezte ki, hogy a következő hanukai ünnepen (2018. december 2-10.) már újra a legmagasabb osztályban szerepelhetnek.

Beszéde után – az izraeli kántorral – közösen elénekeltük a Maoz Cur című dalt, miközben az izraeli konzul, Teddy Poplinger, az MTK Budapest elnöke, dr. Deutsch Tamást, az MTK Budapest ügyvezető elnöke, Deutsch Péter, az MTK Baráti Kör elnöke, Stern Péter, a Maccabi VAC elnöke, Jusztin Ádám és a Maccabi Világjátékok győztes karatéka, Sterck Laura, meggyújtotta a gyertyákat!

Ezután Lamm Dávid és Pandzarisz Dina ünnepi dalokkal szórakoztatta a vendégeket, akiknek jólétéről az MTK Baráti kör teával és fánkkal gondoskodott.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2023-09-23 19:30 Szusza Ferenc Stadion

ÚJPEST FC

VS

MTK BUDAPEST

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman