HÍREK

Gólzápor a Sándor Károly Labdarúgó Akadémia új központjában: 5-2-es győzelem az NB III-as idényzárón

2023-05-21

Gólzápor a Sándor Károly Labdarúgó Akadémia új központjában: 5-2-es győzelem az NB III-as idényzárón

Szép gólok és eredményes támadójáték segítette 4. helyhez az MTK Budapest II-t.

Utolsó 2022-23-as mérkőzését játszotta NB III-as csapatunk május 21-én délután a Sándor Károly Labdarúgó Akadémián. Kanta József vezetőedző csapata számára egyetlen kérdés maradt erre a körre: hol végez a negyedik és a hatodik hely között. Mivel az eggyel előttünk álló Budapest Honvéd II az eggyel mögöttünk lévő PTE-PEAC-cal csapott össze azonos kezdési időpontban, egy győzelem és a pécsiek pontszerzése esetén akár a 4. is elérhető volt, egy döntetlen biztos 5. helyet jelentett, míg vereségnél egy kispesti pontszerzéssel őrizhettük meg pozíciónkat.

A szakmai stáb az első keret labdarúgói közül ezúttal senkire nem számíthatott a tabellán 12. Szolnok ellen, akik szenzációsan teljesítettek a tavaszi idényben és 17 meccsen 31 pontot gyűjtöttek. A vendégek próbáltak meg kezdeményezően fellépni, már az elején Tömösvári csavart 19 méterről jobbal, a legutóbb márciusban pályára lépő, azelőtt pedig épp múlt decemberben, a Szolnok ellen szereplő Velicskó védte - csakúgy, mint néhány minutummal később Szabó Richárd fejesét, majd Rokszin emelése után Tömösvári közeli próbálkozását.

Ezt követően jó ideig nem alakult ki komolyabb lehetőség, mígnem a 37. percben Anokye lépett a szolnoki tizenhatosra oldalról, Kópis pedig felvágta. A büntetőt Törőcsik vágta a bal alsóba (1-0).

A 43. percben kétgólosra nőtt előnyünk. Juhász Levente cselezte be magát a tizenhatosra, majd 14 méterről, jobbal, laposan a rövid kapufát találta el. Onnan visszapattant a mezőnybe és bár nem volt rettenetesen erős a labda, Szabó Richárd nem tudta irányítani és 11 méterről (!) a saját kapujába játszott (2-0).

Fordulás után hamar letörtük a szolnokiak kedvét, amikor a 49. minutumben Juhász Levente lógott meg és elpöckölte a kifutó kapus mellett (3-0).

Még mindig csak az 55. percben jártunk, amikor Anokye kapott indítást a bal oldalon tisztán. Nagy lendülettel elindult előre, majd befelé fordult és rávezette Kópisra. Megvárta, hogy Törőcsik felérjen és elé játszott, csapatkapitányunk pedig jobb lábra vette és Kis alatt a bal alsóba passzolt (4-0).

Ezután kissé feltámadt a Szolnok és néhány helyzetet teremtettek a apunk előtt. A 60. percben például a csereként beálló Barna próbálkozott 21 méterről, Velicskó vetődve kitolta. A 64. minutumban a szépítés is összejött a vendégeknek, Kópis remekül csavarodó jobb oldali beadását a hosszún Kalmár fejelte vissza a másik sarokba (4-1).

Tovább sűrűsödtek az események, a 68. percben Barna adott be Pellesnek jobbról, ő átvétel után, 13 méterről lőtt, Velicskó ütötte; ám még ennek a tíz percnek a vége előtt megszerezte második találatát is a Szolnok. Antal vitte le bal oldalt az alapvonalra és középre játszott. Kalmár mögött elment a játékszer, de érkezett Barna, aki 15 méterről, kapásból a jobb felsőbe bombázott (4-2).

Ezután aztán - mielőtt túl közel jöhetett volna a kék-fehér gárda - megmerevedtek a frontvonalak, a 78. percben Kanálos lőtt fölé erővel, majd Kópis beadása után Barna lőtt váratlanul, éles szögből, de kapusunk ismét résen volt. A hajrában még egy rafinált szabadrúgáskombinációval is megpróbálkoztak a vendégek, Szabó Richárd gurította le váratlanul Kalmárnak, aki 26 méterről óriási erővel lőtt, Velicskó viszont hárítani tudott a kapu jobb oldala előtt.

Ráadásul a következő akcióból megadtuk a kegyelemdöfést is a Szolnoknak. A csereként beálló Asante kaparintott meg egy labdát saját tizenhatosunkon és robogni kezdett. Három szerelni igyekvő védő mellett is eltolta, majd egy negyediket nagy felhördülést keltve megkerülős csellel vert át, a másik oldali büntetőterülethez érve pedig tökéletesen játszott középre Balogh Bencének, aki átvette és kíméletlenül a kapuba vágta a labdát (5-2).

A 89. percben aztán Asante lépett ki váratlanul centerben, de jól zárták a szöget a védők, ezért visszahúzta és Balogh elé játszott, aki jobb lábra tette és 17 méterről lőtt. Kis és Kópis együttes erővel blokkolták, a csapódó labda viszont a felső lécet súrolva ment fölé. A hosszabbításban pedig még másik ghánai játékosunk is villant egy újabbat, Kustudic szögletét fejelte Anokye a rövid oldalon tovább, a labda veszélyesen hullott, de végül a háló tetején landolt.

Mivel a Budapest Honvéd II és a PTE-PEAC egymás elleni bajnokija 0-0-s döntetlennel zárult, ezért az MTK Budapest II 59 pontja elegendőnek bizonyult ahhoz, hogy csapatunk a 4. helyen zárja az NB III Közép csoportjának 2022-23-as idényét!

 

NB III Közép csoport, 38. forduló
Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK Budapest II - Szolnoki MÁV FC 5-2 (2-0)

Gólszerzők: Törőcsik (38., 54.), Szabó R. (öngól, 43.), Juhász L. (49.), Balogh B. (85.), illetve Kalmár (64.), Barna (69.)

MTK Budapest II: Velicskó - Guth (Asante, 78.), Matviiv, Juhász B., Dóra, Anokye - Rimóczi, Bene - Merényi (Balogh B., 66.), Törőcsik - Juhász L. (Kustudic, 73.)

Szolnoki MÁV FC: Csáki - Kópis, Kis B., Szabó R., Antal (Kanálos, 77.) - Lengyel (Iván, 58.), Tisza - Rokszin (Dudok, 58.), Pelles, Tömösvári (Barna V., 58.) - Kalmár F. (Lakatos I., 91.)

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman