HÍREK

Gólgazdag találkozón szűk NB III-as vereség a Monor ellen

2023-05-07

Gólgazdag találkozón szűk NB III-as vereség a Monor ellen

Újabb vitatható játékvezetői ítélet vezetett a 4-3-as vereséghez.

Az MTK Budapest II május 7-én első ízben léphetett pályára az MTK Budapest új akadémiai központjának területén. A "bemutatkozást" játékosaink már nagyon várták, Kanta József vezetőedző pedig az első csapat keretéből Csenterics Adriánt, Amedome Godwords-öt, Kapronczai Gergelyt és Molnár Ádint vetette be a tabellán 11. helyen álló Monor ellen.

Az ősszel az akkor még kieső helyen álló, 14 meccsen 8 pontot szerző rivális meglepte együttesünket és 1-0-ra nyert, most viszont sokáig úgy tűnt, hogy sikerül visszavágni: a 7. minutumban ugyanis Molnár Ádin kapott egy jó felpasszt, átvette és kissé balra sodródva jobbal elpöckölte Bozsó mellett, Puskás nem tudta kikanalazni a gólvonalról (1-0).

A 13. percben Hulicsár indította Agótsot a tizenhatosunk oldalvonalára. A támadó elfutott Dóra előtt, aki nem bántotta, Hulicsár pedig visszakapta a játékszert és tüzelt a hosszú felé - ebbe azonban sikerült belelépni, a megpattanó labda lelassulva immáron a rövid irányába pattogott, de Csenterics odaért. Nem sokkal később ismét Hulicsár fordult kapu felé 20 méteren és teljesen zavartalanul lőtt, fölé.

Fél órányi játék után Kovács Dominik lőtt 21 méterről, középről, de Csenterics kitolta, majd Puskás tüzelt a jobb felső mellé kevéssel 22 méterről. A 37. minutumban aztán egyenlített a Monor. Kovács Dominik szögletére Juhász Zsombor robbant be és az ötösről fejelt. Kapusunk még bravúrral belekapott, de a labda átpattogott a gólvonalon és csak mögüle sikerült kihúzni (1-1).

Folytatódott a monori támadássorozat, nem sokra rá Puskás csavart 15 méterről, jobbal, Csenterics nem érte volna el, a labda a bal oldali kapufán csattant, onnan a mezőnybe vágódott;a félidő utolsó momentumaként pedig a fordítás is összejött a vendégeknek. Farkas Ádám lőtt kapásból, 20 méterről, a tizenhatoson belül pedig Matviiv beletette a lábát. Ez átverte a már a nem különösebben veszélyes lövést fogni készülő Csentericset, a játékszer védhetetlenül hullott a hálóba (1-2).

Szünet után viszont rendkívül hamar összejött az egyenlítés: Bene harcolt ki szabadrúgást közvetlenül a sarokban, amit Guth ívelt középre. A labda hosszabb ideig pattogott a tizenhatoson, végül Dóra fejelt bele az ötös közelében, a játékszer pedig eljutott a kapuba (2-2).

Ezután közel álltunk a vezetéshez is - egy szögletet Guth fejelt rá közelről, Bozsó nagyot védett, majd Barkóczi tüzelt 14-ről, de mellévágódott -, ám aztán teljesen váratlanul a múlt hét után újabb érdekes játékvezetői ítélet borzolta a kedélyeket. Agóts tört be a tizenhatosra három védő között, ám Szőke, valamint Dóra együttes erővel, teljesen tisztán szerelték. A közvetlen közelben álló Vinter azonban határozottan büntetőt ítélt, amin elsőre még a vendégjátékosok is hitetlenkedtek. A labda mögé Haragos állt és laposan a kapu közepébe lőtt, az elvetődő Csentericsnek esélyese sem volt (2-3).

A 64. minutumban Antman lódult meg a szélen, majd visszavette és ballal középre ívelt, Haragos centikkel maradt le róla a kapu előtt, pár percre rá Juhász Zsombor fejelt mellé egy szögletet, amely már átszállt Csentericsen is. Később Juhász Levente rázta le emberét, majd adott be az alapvonal közeléből. A labda eljutott a tizenegyespont közelében Barkócziig, aki nem egyből lőtt, hanem kissé felpörgette, ám addigra odaértek és blokkolták kísérletét.

A hajrához érve Kapronczai verte meg szépen Antmant, majd a tizenhatos oldalvonalától életveszélyesen, erővel beadott, de középütt mindenki néhány miliszekundummal később ért oda, mint kellett volna. A 83. percben kétgólosra nőtt a monori előny, Haragos lépett ki védőink mögött és eltolta a kifutó Csenterics mellett, majd élesebb szögből az üres kapuba gurított, Dóra nem ért oda (2-4).

Csapatunk azonban ilyen hátrányban sem hagyta magát és a 86. percben Kapronczai verte meg nagyon sokadszor a vele nem bíró Antmant, majd beadott, éppen Mlincsárik kezét eltalálva. A büntetőt Barkóczi erővel, laposan a jobb alsóba lőtte (3-4).

A véghajrában és a négyperces hosszabbítás alatt az MTK Budapest II minden erővel támadott, de újabb ziccert már nem sikerült kialakítani, így a Monor elvitte a három pontot a Sándor Károly Labdarúgó Akadémiáról.

 

NB III Közép csoport, 36. forduló
Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK Budapest II - Monor 3-4 (1-2)

Gólszerzők: Molnár Á. (7.), Dóra (49.), Barkóczi (85.), illetve Haragos (52., 81.), Juhász Zs. (36.), Farkas Á. (45.)

MTK Budapest II: Csenterics - Guth, Dóra, Matviiv (Merényi, 79.), Godwords, Kapronczai - Bene, Szőke - Törőcsik (Balogh B., 68.) - Molnár Á. (Juhász L., 61.), Barkóczi

Monor: Bozsó - Juhász Zs., Mlincsárik, Szabó B., Puskás N. - Kocsis K. (Antman, 57.), Kovács D., Farkas Á. - Haragos, Agóts (Knolmár, 91.), Hulicsár (Papp R., 68.)

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman