HÍREK

Gólgazdag összecsapást nyertünk (GALÉRIA)

2018-03-16

Gólgazdag összecsapást nyertünk (GALÉRIA)

Nem adta olcsón a három pontot a Budafok, de végül kiharcoltuk a győzelmet.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

Budafoki MTE–MTK Budapest 2-3 (1-1)

Budafoki MTE Sporttelep, 500 néző

Vezette: Veizer Roland (Lovas, Csatári, Márkus)

Gólszerző: Csizmadia (4.) Kovács (62.), illetve Talabér (45.), Vass Ádám (53.), Vass Patrik (80.)

Sárga lap: Vass Patrik (40.), Lencse (83.), Borbély (86.)

Budafoki MTE: Somogyi – Margitics, Csizmadia, Vaszicsku, Vég – Ihrig-Farkas (Fekete, 60.), Vass Máté, Veszelinov (Kovács D., 60.), Kercsó, Forgács – Pölöskei (Kokenszky, 74.)

Vezetőedző: Gálhidi György

MTK Budapest: Fadgyas – Katona, Talabér, Gengeliczki, Deutsch – Vass Patrik (Kulcsár, 88.), Vass Ádám, Kanta (Farkas, 76.), Takács – Lencse (Borbély, 84.), Torghelle

Vezetőedző: Feczkó Tamás

A Merkantil Bank Liga 25. fordulójában a 19. helyezett Budafoki MTE csapatához látogattunk. A körülmények közel sem voltak ideálisak, hiszen a heves esőzések miatt tele volt a pálya pocsolyával.

Szörnyen kezdődött a mérkőzés a mi szempontunkból, ugyanis már a 4. percben megszerezte a vezetést a Budafok: a jobb oldalról végeztek el nagy bedobást, a labda Csizmadia elé pattant, ő pedig védhetetlenül lőtt a felső sarokba, futhattunk tehát az eredmény után.

Öt perccel a bekapott gól után jött az első helyzetünk, amikor Lencse szépen fordult le a tizenhatos vonalánál, de lövése nem talált kaput.

A 20. percben ismét Lencse volt a főszereplő: az ellenfél térfelén szereztünk labdát, majd Vass Patrik blokkolt lövése után csatárunk szép mozdulattal ollózott a hálóba, de hiába, ugyanis lesen volt.

A Budafok kontrára rendezkedett be a gól után, mi domináltunk a félidő nagy részében. Pölöskei a 28. percben szépen lépett meg a jobb oldalon, de lövését Fadgyas magabiztosan hárította.

A 31. percben ismét Lencse előtt adódott sansz, de Vass Patrik centerezését követően ballal mellé lőtt. Ezt követően Gengeliczki és Vass Ádám előtt adódott lehetőség, de egyikőjüknek sem sikerült betalálni, már-már úgy tűnt, hátránnyal megyünk a szünetre.

Igen ám, de a játékrész utolsó percében Vass Patrik szöglete után Talabér elé pattant a labda, aki szemfülesen kotorta azt a budafoki kapuba. A játékszer megpattant az egyik hazai védőm, így Somogyinak nem volt esélye hárítani, döntetlennél következhetett tehát a folytatás.

A második félidőt remekül kezdtük: Vass Patrik fejjel szerezte meg a labdát az ellenfél térfelén, a játékszer Vass Ádám útjába került, aki elemi erővel bombázott a rövid sarokba. Hat perccel később Kanta növelhette volna az előnyünket, amikor ígéretes helyről lőhetett szabadot, de a labda középre ment.

A 63. percben szinte a semmiből jött a budafoki egyenlítés: a csereként beálló Kovács Dávid kapott remek labdát, és higgadtan gurított a hosszú sarokba.

A bekapott gól után ismét nagyobb fokozatba kapcsoltunk: a 72. percben Katona gyönyörűen ívelt középre, Takács remekül előzte meg az emberét, de csukafejese pontatlan volt. A 80. percben már nem volt menekvés azonban a Budafok számára: Deutsch ugratta ki Vass Patrikot, aki a kapust kicselezve a kapufáról lőtt a hálóba.

Az utolsó tíz percben már okosan, taktikusan őriztük az előnyt, így nehéz mérkőzésen ugyan, de három ponttal utazhattunk haza Budafokról.

Feczkó Tamás:Gratulálok Gálhidi mesternek, hiszen látszik az elvégzett munka a csapatán, rá is szolgáltak volna az egy pontra. Olyan játékosokkal dolgozom együtt, akik minden körülményhez tudnak alkalmazkodni, és megoldják az előttük álló feladatokat.

 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-05-03 20:00 SZÉKESFEHÉRVÁRI SÓSTÓI STADION

FEHÉRVÁR FC

VS

MTK BUDAPEST

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman