HÍREK

Gólgazdag mérkőzésen vereség az FC Ashdod ellen

2022-07-17

Gólgazdag mérkőzésen vereség az FC Ashdod ellen

Kétszer is szépítettünk, de végül 4-2-re nyert az izraeli élvonalbeli gárda.

Az NK Brinje elleni, 2-1-re megnyert felkészülési mérkőzés után mindössze egy órával az izraeli élvonalbeli FC Ashdoddal is összecsapott az MTK Budapest Szlovéniában.

Kezdőcsapatunkat természetesen azok alkották, akik a szlovén együttes ellen nem voltak a pályán az első perctől, egyedül Horváth Artúr és Kovács Mátyás voltak közös "pontok" az akkor csereként beállók közül.

Ellenfelünk a 10. minutumban szerezte meg a vezetést, ekkor egy bal oldali akció végén a középregurítást Oz Bilu pörgette ballal a bal alsóba (0-1).

Öt perccel később Csenterics lépett ki kapujából és szerelt becsúszva, a labda azonban az izraeliekhez került, támadójuk pedig 18 méterről a keresztléc és a kapufa találkozására emelt. Nem sokra rá kapusunknak újabb 19 méteres próbálkozásnál kellett közbeavatkoznia, a 22. minutumban azonban tehetetlen lett volna, amikor Sabag egy kifejelt labdát kapásból, pattanás nélkül rábombázott, a löket azonban elzúgott a kapufa mellett. Ám még ekkor sem volt vége a rohamoknak, ugyanis kisvártatva Oz Bilu tekert 12 méterről, ám a kísérlet elsuhant a kapu előtt.

A 34. percben aztán együttesünk előtt is adódott lehetőség: Barkóczi kapott egy passzt a tizenhatoson belül, majd visszahúzott középre és 13 méterről lőtt, éppen a kapus kezébe.

Két perccel később megszületett a második izraeli gól: egy indításnál Nagy Zsombor loholt vissza Biluval, becsúszva még hozzá is ért a labdához, ám felszabadítani nem tudott, a támadó pedig újra birtokba vette és higgadtan a jobb alsóba csavart (0-2).

Válaszunk a 44. percben érkezett, amikor egy szögletet követően Bognár István másodjára is középre adott, a röviden pedig Szépe teljesen egyedül maradt és a gálóba bólintott (1-2).

Fordulás után aztán Kata próbálkozott viszonylag közelről - kísérlete az oldalhálóban landolt -, majd az 56. percben gyors gólváltás következett. Brihon középre adása után Turiel találatával ismét elhúztak az izraeliek (1-3), aztán a középkezdés után Kovács Mátyás kapott jó indítást, az alapvonalról centerezett, a labdához a kapus és a védő is hozzáért, de így is eljutott Stieberhez, aki közelről nem hibázott (2-3).

Az utolsó fél óra elején Kovács Mátyás 18 méteres lövését védte eldőlve az izraeli kapus, aztán riválisunk egy kísérlete landolt az oldalhálóban. A meccs hatodik gólja a 77. minutumban esett, amikor Bazea kapott pontos beadást jobb oldalról a hosszún, majd a kapunkba helyezett (2-4).

A hajrában Bazea még egyszer lőhetett, de 8 méteres bombáját Csenterics hárította, így maradt a 4-2-es végeredmény. Az MTK Budapest szerdán, az NK Triglav ellen lép pályára legközelebb.

 

Szlovéniai edzőtábor, 3. mérkőzés
Kranjska Gora

MTK Budapest - FC Ashdod 2-4 (1-2)

Gólszerzők: Szépe (44.), Stieber (56.), illetve Bilu (10., 36.), Turiel (56.), Bazea (77.)

MTK Budapest: Csenterics - Miknyóczki, Szépe, Nagy Zs., Medgyes - Kata, Horváth A. - Bognár, Stieber, Kovács Mátyás - Barkóczi (Lehoczky, 75.)

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman