HÍREK

Gólgazdag edzőmeccs a Bundesliga II-es csapat ellen

2023-01-13

Gólgazdag edzőmeccs a Bundesliga II-es csapat ellen

4-2-re nyert a német Magdeburg az újabb felkészülési meccsen.

Második ellenfelünk a törökországi edzőtáborban a 1.FC Magdeburg együttese volt. A csapat korábban a keletnémet labdarúgás meghatározó együttesének számított, jelenleg pedig a Bundesliga II-ben szerepel. A német klubnak ez volt az utolsó felkészülési meccse az edzőtáborban, korábban a magyar NB I meglepetéscsapatával, a Kecskeméttel is találkoztak, és 4-1-re nyertek.

Rácz - Varju, Szépe, Bobál, Nagy Zs. - Kocsis, Kata - Stieber, Bognár, Kovács M. - Németh K. összeállításban kezdtük a találkozót, amelyen a vendégek az első támadásból betaláltak: az alapvonal elől érkezett egy beadás, Ceka pedig a hálóba fejelt (1-0) a 6. percben. 

Ezt követően is aktívabb volt a Magdeburg, majd folyamatosan vettük át az irányítást: egyre több kreatív, látványos támadást vezettünk. A 33. percben maradt ki a legnagyobb egyenlítési lehetőség, Bognár került nagy helyzetbe, ziccerben lőtt is, de a kapus fejét találta telibe. Levegőben lógott a gól, amely a 40. percben meg is érkezett: Bognár hozta játékba Kovács Mátyást, aki a 16-osról hatalmas gólt lőtt a hosszú felsőbe (1-1) - fantasztikus találat volt!

A játékrész végén Bobál fejelt össze az emberével, így biztonsági okokból le kellett őt cserélni, Zuigeber állt be a helyére. 

1-1-el fordultak a csapatok, a második játékrész első periódusa aztán ismét inkább a németeké volt. Igaz, a vezető találathoz egy könnyű síppal befújt 11-es kellett, amelyet Castaignos értékesített.

Nem sokkal utána egy szépen kijátszott akció végén az alapvonalról visszagurított labdát Condé értékesítette.

A 72. percben feljöttünk 3-2-re: Németh 16 méterről laza mozdulattal lőtte ki a kapu jobb alsó sarkát, szép egyéni megoldás volt.

Előtte Stieber helyére Miknyóczki állt be, majd a találatot követően Nagy Zs.-Kapronczai, valamint Németh-Zsóri váltásra került sor.

A 82. percben aztán kialakult a 4-2-es végeredmény: egy beadást követő fejest Rácz még védett, azonban Rieckmann az ismétlést már nem hibázta el. Akadtak még kisebb lehetőségeink, de az eredmény már nem változott. A mieink szombaton is pályára lépnek, az FK Kapazzal mérkőzünk meg.

Percről percre tudósítás itt!

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman