HÍREK

Gólerős játékos érkezett a támadósorba

2023-06-07

Gólerős játékos érkezett a támadósorba

Az MTK Budapestnél folytatja pályafutását Molnár Rajmund, aki az elmúlt két szezonban egyaránt legalább 10 gólt szerzett, idén holtversenyben a negyedik helyen zárt az NB II góllövőlistáján. A 20 éves támadó egy évre kölcsönbe érkezik hozzánk, klubunknak azonban előre rögzített feltételek mellett opciós joga van a játékjogának megvásárlására. 

A 185 cm magas játékos a támadósor bármelyik pontján bevethető, de az ék mögötti pozícióban is gyakran szerephez jut. 

Molnár Rajmund ismerős közegbe érkezik, hiszen két éven át a mieink utánpótlásában fejlődhetett, ahol csapattársa volt többek között Kata Mihály, Zuigéber Ákos, Miknyóczki Ádám és az idei szezonban kölcsönben remekül teljesítő Várkonyi Bence és Kosznovszky Márk is. Később a Magyar Futball Akadémiát erősítette, majd 17 évesen lehetősége volt külföldre szerződni: megkereste őt a Benfica, és a portugál sztárklub világhírű akadémiájához igazolt. A koronavírus járvány első hulláma alatt szüneteltek a bajnokságok a portugál utánpótlásban is, ezért döntött a hazatérés mellett. 

Kölcsönben szerepelt az ETO-nál, majd Csákváron, legutóbb pedig a Szombathelyi Haladásnál. Az utóbbi két szezonjában mindkétszer legalább 10 gólt szerzett: tavalyelőtt 34 tétmérkőzésen tíz gólig jutott, valamint kiosztott négy gólpasszt. A legutóbbi szezonban tovább javultak a mutatói: 35 bajnokin 15-ször talált a hálóba, és hat gólt készített elő - többek között a mieink ellen is eredményes volt. Holtversenyben a negyedik legtöbb gólt szerezte a Merkantil Bank Ligában, ő volt a legfiatalabb játékos a góllövőlista élmezőnyében. 

A korosztályos válogatott játékos pályára léphetett az U17-es Európa-bajnokságon is, az Izland elleni csoportmérkőzésen góllal járult hozzá a győzelemhez. 

Molnár Hej Viktor és Nemanja Antonov után az idei harmadik igazolásunk, míg Bobál Dávid, valamint Rácz Gergő játékjogát végleg megvásároltuk a téli kölcsönszerződés után.

 

 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman