HÍREK

Gáspár József 60

2015-06-28

Gáspár József 60

Rohan az idő, még ha értelmezhetetlen is a szóösszetétel. Rohan, zakatol, száguld és elszáll. A legendás kapust ünnepeljük.

Itt előttem a kép, melyen fiatalon és ruganyosan áll a kapu előtt. Hihetetlen, de igaz: Gáspár József 60 éves június 28-án.

1968-ban, a szépemlékű Gránit SK-ban kezdte pályafutását, 1972-ben lett az MTK játékosa. Három év múlva már első osztályú kapusnak vallhatta magát. Akkor MTK-VM-ként szólították a csapatot, a Vörös Meteorral történt fúzió okán. Micsoda, a korra jellemző nevek!

[image]Kettő híján 300 mérkőzésen állhatott a kapuban MTK bajnoki mérkőzésen. Tagja volt a ’86-87-es „meglátjamestermennifog" bajnokcsapatnak. Négyszeres válogatottsággal is dicsekedhet, melyeken nem szenvedett vereséget. A 80-as évek MTK-ja gyakorlatilag így kezdődött: 1. Gáspár.

1989-ben Belgiumba szerződött, az RWD Molenbeekbe. hazatérte után a Budafokban vezetett le, majd az élet ajándékaként 6 NB I-es meccset kapott a BVSC-ben, teljessé téve pályafutását, és átlépve a 300-as álomhatárt.

Kapusedzőként megfordult kétszer is a nemzeti csapat mellett, de volt az MTK szakosztály-vezetője is.

Isten éltessen, Gazsi!

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman