HÍREK

Fővárosi rangadó vasárnap

2016-08-19

Fővárosi rangadó vasárnap

A legutóbbi négy bajnokiját megnyerő Újpest FC lesz az MTK Budapest ellenfele a hetedik fordulóban.

Az OTP Bank Liga hetedik fordulójában az MTK Budapest ismerős környezetben, az Újpest ideiglenes otthonául szolgáló Illovszky Rudolf Stadionban méri össze erejét a lila-fehérekkel. 

A két gárda ezt megelőzően 211 alkalommal találkozott az első osztályban: 78-szor a kék-fehérek, 82-szer a IV. kerületiek örülhettek, és 20-szor kellett egy-egy ponttal beérniük a feleknek.

Az újpestiek két vereséggel kezdték a bajnokságot (Budapest Honvéd, DVTK), ám azóta az összes meccsüket megnyerték (Paks, Vasas, Gyirmót, Mezőkövesd), és felkapaszkodtak a dobogó legalsó fokára. Egyedül Nebojsa Vignjevics együttese tudta legyőzni a listavezető angyalföldieket. 

Az MTK Budapest is beragadt a rajtnál, az első négy körben mindössze egy döntetlenre futotta az erejéből. Torghelle Sándor visszatérése azonban nagy lökést adott a kék-fehéreknek: előbb pontot raboltak a Nagyerdei Stadionból, majd legyőzték a tavalyi ezüstérmes Videotont. 

A két együttes legutóbbi találkozóját 2016. március ötödikén rendezték, a vasárnapi mérkőzés helyszíneként is szolgáló Illovszky Rudolf Stadionban: Marek Střeštík és Hrepka Ádám góljaira csak Enis Bardhi tudott válaszolni, így 2-1-re nyert az MTK Budapest. 



Az Újpesttel mindig jó mérkőzéseket, szoros csatákat vívunk – mondta Teodoru Vaszilisz a vasárnapi találkozó előtt. – Ezúttal is egy kemény, hajtós meccsre számítok, amelyből remélhetőleg győztesen kerülünk ki.

A mérkőzésen vezetőedzőnk nem számíthat a részleges izomszakadást szenvedett Drazsen Okukára, a csipőközelítő izomszakadásából épülő Mato Grgicsre és a részleges combhajlító izomszakadása után javuló Darko Nikacsra. Utóbbiak jövő héten kezdik a teljes intenzitású edzéseket. Felépült viszont izomhúzódásából Gera Dániel, és panaszmentes Varga Szabolcs is, ahogy a teljes kivizsgáláson átesett Baki Ákos is bevethető.

A vasárnapi találkozón Solymosi Péter fújja majd a sípot, segítői dr. Varga Zsolt, Márkus Tamás és Kóbor Péter lesznek.

2016. augusztus 21. 18:00 Újpest FC – MTK Budapest; OTP Bank Liga mérkőzés, Illovszky Rudolf Stadion

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-05-05 17:00 Szentlőrinci Sportpálya

SZENTLŐRINC SE

VS

MTK BUDAPEST II

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman