HÍREK

Főszerepben klubunk fiataljai az NB II-es tabellán

2018-12-04

Főszerepben klubunk fiataljai az NB II-es tabellán

Érdekes statisztikát közölt a csakfoci.hu: a futballhonlap azt vizsgálta, hogy az NB II-ben a klubok mennyire építenek az MLSZ-ajánlásnak megfelelő fiatalokra. Lapszemle.

A hétvégi fordulót tekintve az MTK Budapest szempontjából hízelgő adatok jöttek ki: a másodosztályban a fiatalokra előszeretettel építő kluboknál leginkább a mieink által kölcsönadott tehetségek jelentik a megoldást.

A lista első négy helyét a Vasas, a Békéscsaba, a Siófok és a Monor foglalta el a hétvégi forduló játékpercei alapján, és fontos kiemelni, hogy ezen a téren három klubnál is 
a mi kölcsönadottaink dominálnak.  

Így nézett ki az NB II 19. fordulójában a "fiatalszabálynak" megfelelő játékpercek listája csapatokra lebontva:

1. Vasas 450 perc
2. Békéscsaba 335
3. Siófok 270
4. Monor 266

A Vasasnál a fiatal percekből Bese Balázs és Hinóra Kristóf 180 perccel vette ki a részét, az angyalföldieket követő Békéscsabánál is dominálnak ezen a téren a mieink: Lustyik Leventének és Szatmári Istvánnak 90-90 perc jutott, míg Mezei Szabolcsnak 65, így a csabaiak 335 játékpercéből 245 játékosainkhoz fűződik. 

Ahogy a honlap cikke is megjegyzi, a dobogóról ebben a fordulóban épphogy leszorult a Monor, ahol szintén az MTK Budapest kölcsönjátékosai szerepelnek nagyobb számban hétről hétre: ezúttal Palincsár Martin, Szerencsi Miklós és Szuhodovszki Soma játékpercei "alkották" a fent említett 266 percet.

A fenti adatok alapján kijelenthető, hogy az ezen a téren élbolyban lévő NB II-es klubok leginkább az MTK Budapest által kölcsönadott játékosok révén tudnak nagyobb számban bevetni "fiatalszabálynak" megfelelő tehetségeket, de további csapatoknál is játszanak még kölcsönben a feltételeknek megfelelő fiatalok (például Demjén Patrik Budaörsön, Nagy Zsombor Dorogon vagy éppen Gréczi Márton Tiszakécskén). 

[image]

Polyák: "Akiben ott a potenciál, azt korábban elkezdjük bevezetni a felnőtt futballba"

A fenti adatok hátterében tudatos döntés áll a részünkről. Erről beszélt Polyák Balázs, az MTK Budapest sportigazgatója.
- A produktivitási rendszerben elfoglalt első hely is mutatja, hogy az MTK Budapest utánpótlásában képződő tehetségek előtt reális esély mutatkozik arra, hogy profi futballistává váljanak. Akinél ezt nem látjuk, annak korábban elengedjük a kezét, akiben viszont ott a potenciál, azt sokkal korábban elkezdjük bevezetni a felnőtt profi futballba. Ezért van partnerklubunk az NB II-ben, és ennek is köszönhetően 18 kölcsönadott, folyamatosan játszó tehetségünk a hazai másodosztályban. Ők ezzel a korosztályos bajnokságokhoz képest már a felnőtt futballban szerepelhetnek folyamatosan tétmeccseken. Rendszerünk lényege, hogy ha képesek szintet lépni, akkor előttük megnyílik az esély arra is, hogy az MTK Budapest erősségei legyenek, immár az élvonalban.
 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-05-11 15:30 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

PUSKÁS AKADÉMIA FC

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman