HÍREK

Főszerepben a mieink az U21-es válogatottban

2022-11-17

Főszerepben a mieink az U21-es válogatottban

Kovács Mátyás csereként beállva talált be, Kata Mihály a kezdőcsapat tagja volt.

U21-es válogatottunk a nyári korosztályváltás után szeptemberben két mérkőzésen lépett pályára, Bulgáriát és Litvániát is 1-0-ra győzte le. A novemberi, törökországi összetartás első összecsapásán Azerbajdzsán korosztályos együttese volt a mieink ellenfele.

Gera Zoltán kezdőcsapatában több olyan játékos is helyet kapott, aki szeptemberben még nem volt tagja a keretnek, így például Vancsa Zalán, Kosznovszky Márk is ott volt a pályán a kezdő sípszónál.

Az mlsz.hu beszámolója szerint az első félidő a magyar válogatott mezőnyfölényét hozta, szinte végig az ellenfél térfelén zajlott a játék, jól építettük fel az akciókat, de ekkor még volt kellően hatékony a támadójátékunk, ezért nem tudtuk feltörni az azeriek védekezését.

A második félidő azonban gyorsan meghozta a vezető gólunkat, a 47. percben Németh Dánielt vágták fel a tizenhatoson belül, a megítélt büntetőt a csapatkapitányunk, korábbi akadémistánk, Balogh Botond magabiztosan értékesítette (0-1). A gól után is maradt a magyar fölény, továbbra is mi birtokoltuk a labdát, és sorra alakítottuk ki a lehetőségeket.

A 67. percben az öt perccel korábban csereként beállt, Vancsát váltó Kovács Mátyás egy jobb oldali akció végén éles szögből, a tizenhatos oldalvonalától helyezett a jobb alsó sarokba (0-2). A mieink nem vettek vissza a tempóból kétgólos előnyben sem, aminek a 82. percben újabb gól lett a jutalma, Kocsis Dominik jobb oldali beadása után a szintén csereként beállt Vitális Milán fejelt a hálóba, kialakítva a 3-0-s végeredményt. Kata Mihály kezdőként 76 percet töltött a pályán.

– Jól kezdtünk a mérkőzést, látszott, hogy a játékosok élvezik a játékot, helyzeteket alakítottunk ki, de ekkor az utolsó passzok még nem voltak igazán jók, nem érkeztünk jól a beadásokra, ezért elmaradt a gól. Tetszett viszont már ekkor is a játék felépítése, ahogyan kihoztuk a labdákat, és eljutottunk az ellenfél tizenhatosáig. A fordulás után is nagy elánnal játszottunk, sikerült hamar gólt szereznünk, ami felszabadulttá tette a csapatot. Helyzeteket alakítottunk ki, gólokat szereztünk, és végül teljesen megérdemelten győztünk. Örülök, hogy új játékosokat is kipróbálhattunk, és sikerült tovább építeni a csapatunkat – értékelt a lefújás után Gera Zoltán szövetségi edző.

A válogatott az edzőtáborozás utolsó napján, vasárnap délután Dánia ellen is játszik egy felkészülési mérkőzést.

Azerbajdzsán-Magyarország 0-3 (0-0)
Magyarország: Hegyi Krisztián - Szabó Alex (Szabó Bálint, 84.), Balogh Botond, Debreceni Ákos (Alaxai Áron, 84.) - Simut Mario (Bényei Ágoston, 76.), Kata Mihály (Vitális Milán, 76.), Kosznovszky Márk (Bocskay Bertalan, 84.), Komáromi György (Benczenleitner Barna, 76.) - Katona Bálint (Kocsis Dominik, 62.), Németh Dániel (Szalay Szabolcs, 62.), Vancsa Zalán (Kovács Mátyás, 62.)

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-21 17:00 Rákóczi Stadion

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC

VS

MTK BUDAPEST II

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman