HÍREK

Fordítottunk és elhoztuk Ajkáról a három pontot

2022-11-09

Fordítottunk és elhoztuk Ajkáról a három pontot

Rendkívül nehéz, fordulatos meccsen nyertünk az Ajka otthonában.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

FC Ajka–MTK Budapest 2-3 (1-1)

Ajkai Városi Sportcentrum

Vezette: Molnár Attila (Iványi, Becséri, Vörös)

Gólszerző: Berzsenyi (13.), Kovács Nikolasz (67.), illetve Németh (36., 82. tizenegyesből), Szépe (79.)

Sárga lap: Doncsecz (81.), illetve Medgyes (44.), Somodi (90.)

FC Ajka: Horváth – Kovács, Kenderes, Tar, Présinger (Csemer, 77.) – Csizmadia (Doncsecz, 63.), Vogyicska, Zsolnai (Molnár, 78.), Sejben (Tajthy, 63.), Berzsenyi – Dragoner (Gaál, 63.)

Vezetőedző: Jeney Gyula

MTK Budapest: Somodi – Varju, Kocsis, Szépe, Medgyes (Zsóri, 74.) – Lehoczky (Zuigeber, 62.), Kata – Kovács Mátyás, Bognár, Stieber – Németh (Palincsár, 88.)

Vezetőedző: Horváth Dávid

Szerdán a Merkantil Bank Liga 16. fordulójában a tabella 13. helyén elhelyezkedő FC Ajka otthonába látogattunk. A zöld-fehéreknél nemrég edzőváltás történt: Kis Károly helyett már Jeney Gyula ült a kispadon a legutóbbi fordulóban, mely során az Ajka idegenben nyert 3-1-re a Gyirmót ellen. A mieink is sikerrel hangoltak a hétközi erőpróbára, hiszen hazai pályán 4-1-re legyőztük a Tiszakécske gárdáját.

A hazaiak kezdtek aktívabban: előbb Berzsenyi lőtt fölé 20 méterről, majd Zsolnai nagy helyzeténél hárított Somodi. A 13. percben szép támadás végén megszerezte az Ajka a vezetést, amikor Berzsenyi belsőzött a bal alsóba Sejben bepasszát követően (1-0).

Csupán az első félóra elteltével kezdtünk belelendülni a játékba: a 36. percben gyönyörű támadás végén Németh elől tisztáztak ziccerben a védők, de a megítélt szöglet után Stieber remekül ívelt be, Németh pedig a jobb alsóba csúsztatott (1-1).

A 44. percben Stieber adott remek passzt Varjunak, aki az alapvonalról adhatott középre, de beleléptek a védők. A sarokrúgást Stieber ívelte oda Varjunak, aki a jobb oldalról, 12 méterről lőtt, de Horváth kiütötte a játékszert.

A térfélcsere után is megmaradt a lendület: Bognár vezette rá a védelemre a labdát, szépen passzolt Németh elé, aki a jobb oldalról, éles szögből lőtt, Horváth újra védett. Az 54. percben Bognár a saját térfeléről ugratta ki Némethet, aki a jobb lábára cselezett, de lövésébe beleléptek, így a labda lelassult, és Horváth kezébe csorgott.

Egy perccel később Sejben kapott kitűnő labdát a jobb oldalon, a rövidet célozta meg, Somodi szépen ért le. A 65. percben a csereként beálló Tajthy játszott össze Berzsenyivel, majd lőtt a kapu fölé. A 67. percben Présinger ívelt be szögletből, Kovács Nikolasz kapásból lőtt a léc alá (2-1).

A 79. percben újra egyenlítettünk: Stieber gyorsan elvégzett szabadrúgásból indította Zuigebert, aki jobbal centerezett, Szépe pedig jó ütemben érkezett, és becsúszva lőtt a kapuba (2-2).

A 81. percben Kovács Mátyás kapott jó labdát, a tizenhatoson belül felborították, büntetővel jöhettünk. A labda mögé Németh állt oda, és magabiztosan lőtt a felső sarokba (2-3).

Újabb fordulatot már nem tartogatott a meccs, így elhoztuk a három pontot Ajkáról.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-21 17:00 Rákóczi Stadion

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC

VS

MTK BUDAPEST II

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman