HÍREK

Fordított és nyert a Paks II ellen NB III-as csapatunk az utolsó 2023-as bajnokin

2023-11-26

Fordított és nyert a Paks II ellen NB III-as csapatunk az utolsó 2023-as bajnokin

A hajrában szerezte meg a győztes gólt hét visszajátszóval felálló együttesünk.

NB III-as csapatunk a 2023-as naptári év utolsó bajnokiján a Paks II csapatát fogadta a Sándor Károly Labdarúgó Akadémián. Kanta József vezetőedző ezúttal hét visszajátszóval számolhatott az első csapat keretéből: Rácz Gergő állt a kapuban, előtte Varju, Vadnai és Kovács Patrik is a védősorban szerepeltek, a középpályán Horváth Artúr és Biben futballoztak, a támadósorban Zsóri játszott.

Az első félidőben a Skribekkel és Bekével is felálló Paks volt valamelyest kezdeményezőbb, bár a 6. percben a mi lehetőségünk nyitotta a találkozót: Horváth Artúr lőtt ballal, 15-ről, kicsavarodott testtel, de nem tudott erőt tenni bele, így Simon felszedte. A 13. percben aztán kapufáig is eljutott csapatunk, Biben tekert bal oldalról, jobb lábbal a felső lécre, ahonnan mezőnybe pattant vissza a játékszer.

A 23. percben szerezte meg a vezetést a Paks, Beke elé került egy labda, ő pedig 16 méterről higgadtan, laposan a bal alsóba lőtt (0-1).

Ezután Zsóri szabadrúgása zúgott fölé és csattant a hálófogó oszlopon, a félidő hajrájában pedig Biben játszott remekül Anokye elé, aki ajtó-ablak ziccerben, közelről, jobbról nem tudta elpasszolni Simon mellett.

Szünet után Skribek lőhetett tiszta helyzetből, középről, 20 méterről, de kevéssel kapu fölött ment el a labda, majd a 67. minutumban egalizáltunk.

Varju hozta fel, majd Keneseihez játszott, aki megtalálta a kapu előtt Bibent, ő elhúzta a kapus előtt és a hálóba gurított (1-1).

A 69. percben Antal 24 méteres lövése ment el a kapu fölött mintegy 1 méterrel; aztán Kenesei tört befelé jobbról, majd a ziccerben lévő Zsórit találta meg, ai bal belsővel kapu mellé gurított. A 81. percben viszont sikerült megszerezni a győztes gólt.

Biben forgolódott a kapu előtt, magára vonva a védők figyelmét, majd legurította Zsórinak, aki ballal, 13 méterről szépen felrúgta a jobb felsőbe (2-1).

A 88. percben Biben durrantott fölé 22 méterről, majd a meccs utolsó helyzete is a miénk volt, méghozzá szépen épülő akció végén - végül Herczeg találta meg a felfutó Kovács Patrikot, aki 13 méterről, balról lőtt, Simon fogta.

Az utolsó szögletnél még a vendégek hálóőre is felfutott, ám megőriztük az előnyt, így fontos három pontot gyűjtöttünk. NB III-as csapatunkra még két edzőmérkőzés vár 2023-ban.

 

NB III Dél-Nyugati csoport, 17. forduló
Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK Budapest II - Paksi FC II 2-1 (0-1)

Gólszerzők: Biben (67.), Zsóri (81.) illetve Beke (23.)

MTK Budapest II: Rácz - Anokye, Varju, Farkas M., Vadnai, Kovács P. - Bene (Antal D., 60.), Horváth A. (Herczeg, 66.), Biben (Stumpf, 91.) - Zsóri, Vas M. (Kenesei, 60.)

Paksi FC II: Simon B. - Zoltán R. (Győrfi, 46.), Köllő (Marosi, 86.), Pupp (Ádám D., 30.), Debreceni, Szécsi - Lépő, Máté Cs. (Ignácz, 76.) - Pesti, Skribek - Beke

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman