HÍREK

Fordított, de végül döntetlent játszott NB III-as csapatunk Iváncsán

2022-04-10

Fordított, de végül döntetlent játszott NB III-as csapatunk Iváncsán

Merényi és Kovács Máté is szép gólt szereztek, ami végül egy pontot ért.

Ötödik olyan mérkőzésén lépett pályára a 2022-es tavasz folyamán NB III-as csapatunk, ahol az ellenfél a mieinkhez képest egy mérkőzésen belül álltak a tabellán. Az Iváncsa elleni, idegenbeli találkozón Kanta József vezetőedző ezúttal ráadásul egy olyan labdarúgóra sem számíthatott, aki az első keret tagjának mondhatja magát.

Már a 3. percben megszületett a találkozó első gólja: Bal oldalról törtek be az iváncsai támadók, Kovács Sándor pedig ballal középre adott, ahol Balogh László egyedül helyezkedett és előredőlve, könnyedén bólintott a kapuba (1-0).

Szerencsére nem tartott sokáig a hazai előny, a 14. percben ugyanis Merényi kapott egy labdát a tizenhatos előterében, amit jobbal maga elé tett, majd mellé lépett és ballal, nagy erővel lőtt. A labda a felsőlécről lepattant a gyepre, majd kifelé jött - a játékvezető asszisztens pedig úgy látta, a gólvonal mögött ért földet a játékszer (1-1).

A következő nagy lehetőségre a 32. percben került sor, amikor Kovács Sándor ugratta ki védelmünk közepén Balogh Lászlót, a hazaiak házi gólkirálya pedig jobbal, 12 méterről lőtt, a labda a felső lécet érintve hagyta el a játékteret. Nem sokkal később egy hosszabb iváncsai támadás végén Madarász tört be jobbról, majd az alapvonalról középre gurított. Hiába tömörültek sokan a büntetőterületen belül, a labda mindenkit elkerült, egészen az utolsó emberig, azaz Kercsóig, aki a hosszún, 7-8 méterről teljesen zavartalanul lőhetett, de a kapu mellé passzolt.

Az első félidő ráadásában Cseszneki szögletét Ardai fejelte kapura, Varasdi azonban jó helyen állt és másodjára fogta a kísérletet. Szünet után nem sokkal Merényi kísérletezett éles szögből, balról, Varga is csak kisebb bizonytalanság után vette magához a játékszert.

A második játékrész első fél órájában inkább a mezőnyben folyt a játék, de a 76. minutumban váratlanul megszereztük a vezetést. Rimóczi gurított le egy, a tizenhatos oldalvonalától néhány méterre kifelé kapott szabadrúgást a rövid oldalon érkező Kovács Máténak, a támadó középpályás pedig kapásból, 12 méterről lőtt - a kapu bal oldalába (1-2).

Ezután fokozta a nyomást az Iváncsa. Egy beadást Horváth Artúr tarkóval blokkolt, ami után ápolásra szorult, sőt végül nem is tudta folytatni a játékot. Tíz emberrel védekező együttesünk a bedobást követően röviden szabadított fel, a középhátvéd Aradi pedig a tizenhatos előterében nagy lendülettel érkezett, 23 méteres löketébe pedig egy védőnk beleért, így átverve Varasdit, a labda pedig a kapuban kötött ki (2-2).

A következő akcióból Madarász robogott el a jobb oldalon és a tizenhatosra érve középre kotort, ahol Susztes kísérletét Fülöp blokkolta fontos helyzetben, majd Varasdi rávetődött a labdára. A 90. percben ismét Fülöp volt a főszereplő, ekkor Kercsó beadását fejelte el Suszter elől, méghozzá a saját kapunk irányába, de hálóőrünk be tudta gyűjteni a játékszert.

A hosszabbításban egymás után három szögletet is elvégezhetett az Iváncsa, a 94. percben pedig végül kontrával indulhatott el csapatunk. Rohrbeck lódult meg és kiugratta a csereként beállt Vasvárit. A büntetőterületre érve a kirohanó Varga becsúszott, támadónk elesett, a labda pedig odébb gurult - a játékvezető szerint a szerelés szabályos volt.

A 2-2-es döntetlennel csapatunk maradt a tabella 9. helyén. A bajnokságból 9 forduló maradt hátra, az MTK Budapest II pedig legközelebb az Új Hidegkuti Nándor Stadionban lép pályára, a Monor ellen.

 

 

NB III Közép csoport, 29. forduló
Iváncsa

Iváncsa KSE - MTK Budapest II 2-2
Vezette:
Maml Zoltán (Szalai, Kondákor)

Gólszerzők: Balogh L. (3.), Aradi (82.), illetve Merényi (14.), Kovács Máté (76.)

Iváncsa KSE: Varga Á. - Madarász, Aradi, Nyul, Molnár T. - Pribék, Fehér - Kercsó, Cseszneki, Kovács S. - Balogh L. (Suszter, 46.)

MTK Budapest II: Varasdi - Guth, Baki, Fülöp, Csontos (Rohrbeck, 46.) - Rimóczi, Horváth A. (Fördős, 82.) - Merényi, Kovács Máté, Gyuris (Csernák, 86.) - Balogh B. (Vasvári, 69.)

A találkozó jegyzőkönyve és eseményei percről percre ide kattintva olvashatók.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-05-03 20:00 SZÉKESFEHÉRVÁRI SÓSTÓI STADION

FEHÉRVÁR FC

VS

MTK BUDAPEST

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman