HÍREK

Fontos megállapodások: Kata profi szerződést írt alá, Zuigeber hosszabbított (GALÉRIA)

2019-06-25

Fontos megállapodások: Kata profi szerződést írt alá, Zuigeber hosszabbított (GALÉRIA)

Fontos megállapodásokat jelentett be sportigazgatónk: Kata Mihály profi szerződést írt alá klubunkhoz, míg Zuigeber Ákos hosszabbított.

Örömmel jelentjük be, hogy az MTK Budapest profi szerződést kötött Kata Mihállyal, míg Zuigeber Ákossal megállapodás született a közeljövőben lejáró szerződésének meghosszabbításáról. A világbajnoki részvételt kiharcolt U17-es válogatott alapemberei iránt jelentős hazai és külföldi érdeklődés volt, de klubunk hosszútávú megállapodást kötött az U19-es korosztályban aranyérmet szerzett fiatal játékosokkal.

– Mindketten korosztályuk kiemelkedő játékosai, ennek megfelelően volt egy állandó érdeklődés irántuk, amely a világbajnoki részvétel kiharcolása után csak tovább nőtt. Mindkét fiatal játékossal már hosszabb ideje elkezdődtek az egyeztetések, hiszen szeretnénk, ha ők a klub hosszútávú jövőjének a részei lennének. Szerencsére ezt nem csak mi gondoltuk így, hanem a játékosok is. Az MTK Budapest ahogy eddig, úgy a jövőben is mindent megtesz azért, hogy mielőbb minél sikeresebb pályafutás várjon rájuk a felnőtt futballban is, de természetesen a játékosok is tudják, hogy nekik kell minden edzésen és minden mérkőzésen bizonyítaniuk a képességeiket. Két teljesen más típusú játékosról van szó, de számunkra mindketten egyformán értékesek, hiszen a korosztályukban, de még a korosztályuk felett is már most kiemelkednek a mezőnyből a saját posztjaikon – mondta a szerződések aláírását követően Polyák Balázs, az MTK Budapest sportigazgatója.

A még csak 16 éves, mindkét lábát kiválóan használó Zuigeber Ákos idén már az U19-es csapatban szerepelt a klubvezetés stratégiai döntésének értelmében, a 23 mérkőzésen elért 14 góljának köszönhetően pedig kivette a részét a korosztályos együttes bajnoki címéből is. A támadó idén nyáron az első csapat keretével kezdhette meg a felkészülést, ami jelzi: él a bizalom felé, így a lehetőség adott számára, hogy minél előbb kiharcolja a csapattagságot. Góljaival és gólpasszaival az elmúlt hónapokban sokat tett azért, hogy a magyar U17-es válogatott előbb kijusson az Eb-re, majd a világbajnokságra is.

– Duplán boldog vagyok: egyrészt, mert szerződést hosszabbítottunk, másrészt, hogy felkerültem a felnőttcsapathoz, mert ez kitűzött cél volt számomra az idei szezonra. Szeretném bizonyítani az új edzőnek, hogy számíthat rám, hogy érdemes vagyok arra, hogy minél több lehetőséget kapjak tőle. Már az első edzésen is megpróbáltam bizonyítani, de tudom, hogy ezt napról napra meg kell tennem, nekem kell megmutatni, hogy mire is vagyok képes komolyabb szinten. Ha mindent megteszek, akkor elérhetem az újabb célomat, vagyis hogy másfél évem belül alapemberré váljak a klubnál. Az U17-es válogatottban elért sikerek is plusz lökést adtak, hiszen ezzel feljebb tettük magunknak a lécet, viszont ez azt is jelenti, hogy még többet kell bizonyítanunk.

A nemrégiben 17. életévét betöltő Kata Mihály élete első profi szerződését írhatta alá az MTK Budapesttel. A védekező középpályás szintén nélkülözhetetlen tagja volt a nagy sikereket elért U17-es válogatottnak, míg a bajnok U19-es csapatnál 21 mérkőzésen lépett pályára. Tavaly ősszel a Vecsés elleni kupamérkőzésen már a felnőtt együttesben is bemutatkozott tétmeccsen, a lehetőséget pedig ő is megkapja, hiszen szintén a felnőttekkel kezdte meg a nyári felkészülést (az első edzésen egy bombagóllal máris letette a névjegyét a védekező középpályás).
Nagyon boldog vagyok, óriási pillanat ez számomra. Ez már a hetedik évem az MTK-nál, és mindvégig az a cél lebegett a szemem előtt, hogy ennek a klubnak a profi játékosa legyek. Amióta itt vagyok, remekül érzem magam, így egyelőre nem is gondolkodtam abban, hogy váltanom kellene, itt szeretnék bizonyítani. Nagyon örülök, hogy erre most ténylegesen megkapom az esélyt, hiszen a bizalom jele, hogy az első csapattal készülhetek. Megkönnyíti a beilleszkedésemet, hogy van egy fiatal mag a keretnél, így sok játékost ismerek. Leginkább védekező középpályásként szeretek játszani, a védelem előtt érzem magam igazán otthon. A célom az, hogy még jobban olvassam a játékot, és a megszerzett labdákkal pedig a társaimat minél jobban meg tudjam játszani, ezzel kivéve a részemet az esetleges győzelmekből. Amit ígérhetek: minden edzésen a maximumot fogom nyújtani.

Kapcsolódó cikkek

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman