HÍREK

Fontos győzelem (GALÉRIA)

2017-04-29

Fontos győzelem (GALÉRIA)

Hrepka hajrában szerzett gólja három pontot ért.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

Újpest FC – MTK Budapest 1-2 (0-1)

Gólszerző: Torghelle (44., 11-esből), Hrepka (90.), illetve Bardhi (83., 11-esből)

Szusza Ferenc Stadion, 1962 néző

Vezette: Vad II. István (Varga, Becséri, Horváth, Oláh, Gyarmati II.)

Újpest FC: Banai – Szűcs, Heris, Kecskés, Mohl – Cseke (Kálnoki-Kis, 81.), Sankovics (Windecker, 59.) – Balogh, Bardi, Diarra – Lázok (Perovics, 46.)

Vezetőedző: Nebojsa Vignjevics

MTK Budapest: Petkovics – Baki, Grgics, Poór, Vadnai – Vass, Katona, Kanta – Kolomoec (Korozmán 67.), Torghelle (Okuka, 92.), Ramos (Hrepka, 87.)

Vezetőedző: Tamási Zsolt

Óvatosan kezdték a csapatok a mérkőzést, az első tizenöt percben nem sikerült egyik gárdának sem igazán átvennie az irányítást, így nagyobb helyzet sem alakult ki. A 19. percben Mohl beadása után Lázok fejelhetett, de Petkovics szépen hárított.

Inkább a lila-fehérek játszottak fölényben, de ők sem jutottak el igazán nagy lehetőségig. A 32. percben Diarra kapott remek labdát a tizenhatoson belül, adott veszélyesen középre, de Katona kiválóan szabadított fel.

Pár perccel később a félidő legnagyobb helyzetét puskázta el Kolomoec: az ukrán támadó a jobb oldalon léphetett ki, és akár középre is adhatott volna, de inkább egyedül szerette volna megoldani a helyzetet, ám sajnos felé bombázott.

A félidő vége előtt Katonával szabálytalankodtak a hazaiak, a megítélt szabadrúgás után Kanta ívelt középre, eközben Lázok pedig lerántotta Torghellét a tizenhatoson belül, így büntető következhetett. A tizenegyest a sértett magabiztosan lőtte a kapu jobb oldalába. Szinte rögtön egyenlíthetett volna az Újpest, de Balogh közvetlen közelről a felsőlécre fejelte Mohl beadását, így 1-0-ás MTK vezetésnél vonultak pihenőre a csapatok.

A második játékrész első helyzete Vignjevicsék előtt adódott: a csereként beállt Perovics lépett ki ziccerben, de próbálkozását Petkovics remek mozdulattal, lábbal hárította. Két perccel később Ramos talált be Banai kapujába, de les miatt érvénytelenítette Vad II. a gólt.

A félidő zömében az Újpest játszott mezőnyfölényben, de igazán nagy lehetőséget nem sikerült kialakítania, a kisebb helyzeteknél Petkovics pedig rendre a helyén volt. A 83. percben ez változott, amikor teljesen ártalmatlannak tűnő szituációban Ramos ütközött az egyik újpesti játékossal, Vad II. pedig a tizenegyes pontra mutatott. A büntetőt Bardhi magabiztosan rúgta a léc alá.

A hajrára Tamási Zsolt behozta Hrepkát, aki nyerő cserének bizonyult. A 90. percben Vass lőhetett harmincról, de próbálkozása elakadt a szemfüles Hrepkában, aki egyből a kapu hosszú sarkába lőtt. Ezután hiába jött előre a lila-fehér alakulat, újabb gólt már nem szereztek, így az MTK Budapest elhozta a három pontot a Szusza Ferenc Stadionból.

Tamási Zsolt:Először is gratulálok a csapatomnak. Nagyon meleg perceket éltünk át, és szerencse is kellett a győzelemhez. A szervezettségünkkel és odaadásunkkal ezúttal sem volt gond, nagyon örülök, hogy az utolsó percekben megszereztük ezt a rendkívül fontos három pontot.

Nebojsa Vignjevics:Idegesen játszottunk, és nem hoztunk jó döntéseket. Ma egyáltalán nem voltunk hatékonyak a kapu előtt, sokszor az egyéni megoldásokat erőltettük, ahelyett, hogy csapatként játszottunk volna. Az MTK Budapest sokkal okosabban játszott, mint mi, nem a vereség miatt vagyok csalódott, hanem mert nem gondolkoztunk jól a pályán.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-05-11 15:30 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

PUSKÁS AKADÉMIA FC

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman