HÍREK

Folytattuk remek tavaszi sorozatunkat

2023-02-19

Folytattuk remek tavaszi sorozatunkat

1-0-s győzelmet arattunk a Budafok otthonában.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

Budafoki MTE–MTK Budapest 0-1 (0-1)

Budafoki MTE Sporttelep

Vezette: Hanyecz Bence (Molnár, Csatári, Mohos)

Gólszerző: Zuigeber (44.)

Sárga lap: Soltész (14.) illetve Kata (68.), Bobál (90+10)

Budafoki MTE: Gundel-Takács – Bíró (György, 73.), Jagodics, Fótyik, Horváth Olivér (Tischler, 80.) – Kovács Dávid (Bakti, 57.), Adorján, Oláh (Soós, 80.), Soltész, Németh Márió (Kalmár, 46.) – Beke

Vezetőedző: Mátyus János

MTK Budapest: Rácz – Poór (Varju, 85.), Szépe, Bobál, Vadnai – Horváth Artúr (Bognár, 90+5), Kata, Stieber (Palincsár, 85.) – Zuigeber (Kocsis, 68.), Németh Krisztián, Kovács Mátyás

Vezetőedző: Horváth Dávid

A Merkantil Bank Liga 24. fordulójában a 12. helyen álló Budafoki MTE otthonába látogattunk, akiket az odavágón az Új Hidegkuti Nándor Stadionban 4-1-re vertünk.

Az első lehetőséget a hazaiak dolgozták ki: Beke kapta meg a labdát a tizenhatoson belül, fordulatból, ballal lőtt, de Rácz magabiztosan fogta a labdát. A 11. percben újra Beke veszélyeztetett: a budafoki csatár ezúttal a bal oldalról cselezett befelé, lapos lövése a jobb kapufáról kifelé pattant.

A 23. percben Kata nagyszerűen cselezgetett a tizenhatos előterében, majd kitűnő ütemben ugratta ki Némethet, aki nagy helyzetben a bal kapufát találta telibe, a kipattanót pedig kirúgták a védők.

A 26. percben újabb ziccert láthattunk: Vadnai tette a labdát Kovács elé, aki hét méterről lőhetett, ám Gundel-Takács hatalmasat védett. Öt perccel később Bobál tűnt fel az ellenfél kapuja előtt, picit kiszorított helyzetből lőtt, Gundel-Takácsról kijött a labda, az ismétlést Németh lőtte kapura, de a hazai hálóőr ezúttal is védett.

A 43. percben Soltész távolról próbálkozott, viszont Ráczot nem lepte meg, aki kiütötte a labdát. Egy perccel később megszereztük a vezetést: Németh csapott le a labdára a jobb oldalon, megverte az emberét, majd visszakészített Zuigeberhez, aki jobbal lőtt látványosan a kapuba, így előnnyel mehettünk a szünetre (0-1).

A második játékrész első tíz perce eseménytelenül zajlott, ám ezután jégeső kezdett el esni, ráadásul villámlott is, így néhány percre a játékvezető félbeszakította a meccset. A zord körülmények ellenére villanyfényt nem kapcsoltak a stadionban, ezért a látási viszonyok sem voltak optimálisak.

A második játékrészben kevés lehetőséget dolgoztak ki a csapatok, igaz, a körülmények nem könnyítették meg a dolgukat. A 78. percben Stieber pontrúgása után a csereként beálló Kocsis csúsztatott centikkel a hosszú sarok mellé.

A 81. percben Tischler érkezett egy jobb oldali beadásra, de nem találta el a kaput. Egy perccel később Fótyik fejelhetett a hazai szöglet után, kevéssel ment fölé a labda.

A játékvezető 14 percet hosszabbított, ezalatt a Budafok igyekezett nyomást gyakorolni ránk, de inkább mi jutottunk el helyzetekig kontrából. A 100. percben Bognár lapos, közeli lövését szépen védte Gundel-Takács. Újabb gól már nem született, elhoztuk a három pontot Budafokról.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman