HÍREK

Fölényes győzelem az NK Triglav ellen

2022-07-20

Fölényes győzelem az NK Triglav ellen

Zsóri Dániel egy félidőt játszott és góllal vette ki a részét az 5-1-es sikerből.

A szlovén másodosztály legutóbbi kiírásának ezüstérmese, az NK Triglav volt a negyedik ellenfél az MTK Budapest szlovéniai edzőtáborában.

A találkozón nagy különbség volt a csapatok között. A mérkőzés 13. percében egy röviden előrevágott labdát Nagy Zsombor megszelidített, majd tovább lőtt. Futács rástartolt, majd a tizenhatosra érve jó ütemben belépett szerelni próbáló védője elé és elesett - a játékvezető pedig büntetőt ítélt. A labda mögé Stieber állt és a kapu bal oldalába lőtt (0-1).

Az első mintegy 20 percben négyszer is lesen állította meg ziccerben kapura törő csapatunkat a játékvezető, de a 27. percben így is megszületett a második találatunk: Bognár ugratta ki tökéletesen Stiebert, aki egy kiváló labdaátvétellel elvitte a becsúszó középhátvéd mellett a labdát, majd a kapussal szemben nem lőtt, hanem középre, Futácshoz játszott, támadónk pedig nem hibázott (0-2).

A 35. percben Stieber lágy beadását Futács nem tudta a kapura irányítani, majd egy szöglet után kipattanót Kata suhintott rá. A játékszer utat talált a sok futballista között, de végül elment a kapufa előtt. A 44. percben Bognár verekedte át magát a védőkön a tizenhatoson belül, majd 8 méterről, erővel a kapufa külső élét találta el. A félidő utolsó percében aztán a Triglav jobbhátvédje tört befelé lendületesen, megtolása után pedig társa váratlanul a tizenhatos felé indult el, majd 12 méterről, erősen lőtt, de kapu fölé.

A szünetben többet is változtatott a szakmai stáb, pályára lépett többek között új igazolásunk, Zsóri Dániel is. Az előny pedig hamarosan tovább nőtt, miután a szintén frissen beállt Kovács Máté egy gyorsan elvégzett beadást követően a tizenhatoson belül, bal oldalt az alapvonal felé tolt, majd óriási gólt lőtt a bal felsőbe (0-3).

Az 54. percben szépített a Triglav. Egy sietősen elvégzett kis szöglet után a bal oldali beadás megtalált egy szlovén játékost, aki pár lépésről nem hibázott (1-3).

A 65. percben viszont újra három gólra nőtt a különbség. Balázs kapus életerősen előrevágott labdájára Zsóri csapott rá, majd erőszakosan megtartotta védőjével szemben a tizenhatoson belül és váratlanul, szép mozdulattal, talppal az érkező Zuigeber elé húzta. Játékosunk az ötös sarkán lövés helyett a hosszún befutó Bognár elé tálalt, akinek nem okozott gondot a kapuba passzolnia (1-4).

A 82. percben újra közelíthetett volna a szlovén gárda, miután egy lapos, jobb oldali beadást középen egy támadó átlépett, majd a második kapásból a bal alsó felé tekert - de Balázs szép reflexmozdulattal kiütötte a kísérletet.

A slusszpoén pedig így az MTK-é lett. Medgyes kapott tűpontos indítást a bal szélen a 88. percben, majd egy pattanás után kiválóan emelt középre, Zsóri pedig emelkedett és az ötösről a kapuba bólintott (1-5).

Az MTK Budapest így 5-1-re győzött, együttesünk pedig a szintén szlovén NK Aluminij ellen zárja majd az edzőtábort szombaton.

 

Szlovéniai edzőtábor, 4. mérkőzés
Kranjska Gora

NK Triglav - MTK Budapest 1-5 (0-2)

Gólszerzők: Kopac (54.), illetve Stieber (14.), Futács (27.), Kovács Máté (47.), Bognár I. (65.), Zsóri (88.)

MTK Budapest: Csenterics (Balázs, 46.) - Miknyóczki (Godwords, 46.), Varju, Szépe (Biben, 46.), Nagy Zs. (Kovács Máté, 46.), Medgyes - Lehoczky, Kata (Horváth A., 46.) - Bognár I., Stieber (Zuigeber, 46.) - Futács (Zsóri, 46.)

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-30 17:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

KECSKEMÉTI TE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman