HÍREK

Ferencvárosi TC - MTK Budapest (BEHARANGOZÓ)

2016-04-16

Ferencvárosi TC - MTK Budapest (BEHARANGOZÓ)

Az OTP Bank Liga harmincadik fordulója az Örökrangadót hozza el. Magyarország legnagyobb múltra tekintő klubjai csapatnak össze, immáron 209. alkalommal. A nem hétköznapi mérkőzést harangozzuk be.

Fradi-MTK, MTK-Fradi. Bárhonnan is nézzük, az Örökrangadó fogalommá vált a magyar klubfutballban, alighanem az egyik legjelentősebb honi sportesemény.

Velős múlt, megannyi szurkolói emlék, amely mind ehhez a párharchoz köthető. Történelmi, kulturális különbségek kövezik a két csapat múltját, melyek részletes felelevenítése hosszabb terjedelmű tanulmányt kívánna meg. Ezúttal tömörebben megyünk a szombat esti meccs elébe.

Az első a második ellen játszik a Groupama Arénában, izgalmasabb forgatókönyvet nehezen lehetne elképzelni az NB I hajrájában. A patinás klubok meccse mégis inkább a budapesti kék-fehérek számára kiemelt fontosságú, az FTC bajnokként várja, idei utolsóelőtti hazai bajnokiját.

Teodoru Vaszilisz csapata 21 pontos hátrányban van fővárosi riválisa mögött. Az eddig eltelt 29 forduló alatt gyűjtött 50 pont azonban nem jelent egyelőre megnyugvást az MTK Budapestnek, a DVSC ötpontos lemaradása a harmadik helyen nem jelentős, négy fordulóval a vége előtt.

A már pertraktált, dicső múltra visszakanyarodva, 208 elsőosztályú bajnokin deddig 77 MTK siker született, 84 ferencvárosi győzelem mellett, 47 ízben osztozkodtak meg a pontokon a felek.

Gólkülönbségben is kiemelkedő ez a szembenállás, 332 zöld-fehér találattal, 324 MTK Budapeset gól áll. Minden mérkőzés, átlagosan legalább három góllal boldogította a mindenkori szurkolótáborokat.

Legutóbb – a 208. Örökrangadó – igazán emlékezetes volt a kék-fehér hívek számára, a téli szünetet megelőzően, az MTK Budapest vetett véget a Ferencváros, 34 meccsre nyúló veretlenségi szériájának. A csapatok legutóbbi öt meccsének mérlege – az FTC tetemes előnnyel begyűjtött bajnoki címe ellenére – jelentősen nem eltérő. A kékek 3-1-1-es győzelem-döntetlen-vereség mutatójával szemben, 4 győzelmet, 1 vereséget könyvelhettek el az Üllői úton.

A Ferencváros német vezetőedzője, Thomas Doll megteheti, hogy új elemeket, játékosokat próbáljon ki, mindezt úgy, hogy közben komoly figyelmet fordít csapata fegyelmezett, energikus játékára. Kollégája már közel sincs ennyire impozáns helyzetben, Teodoru Vaszilisz vélhetően továbbra sem számíthat Strestik, Hrepka és Ramos játékára, ahogyan Torghelle Sándor szerepltetése is bizonytalan a találkozó előtt.

A 209. Örökrangadó, szombat este 20:30-kor kezdődik a Groupama Arénában. Fontos jegyinformációkat az alábbi linken találnak, a találkozót közvetíti az M4 Sport, élő, szöveges tudósításunk az mtk.hu-n változatlanul elérhető

 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-05-11 15:30 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

PUSKÁS AKADÉMIA FC

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman