HÍREK

Féltávnál az élen (GALÉRIA)

2017-11-26

Féltávnál az élen (GALÉRIA)

Kilenc saját nevelésű játékossal a kezdőben győztük le a Siófokot.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

MTK Budapest – BFC Siófok 3-1 (2-0)

Új Hidegkuti Nándor Stadion, 1417 néző
Vezette: Csonka Bence (Bertalan, Iványi, Böcskei)

MTK Budapest: Fadgyas – Katona, Baki, Talabér, Deutsch – Vass P., Vass Á., Schäfer (Szerencsi, 79.), Gera (Borbély B., 76.) – Torghelle (Hrepka, 68.), Lencse
Vezetőedző: Feczkó Tamás

BFC Siófok: Balajcza – Szilágyi, Fehér Zs., Lorentz, Farkas N. – Petneházi, Lázár (Gál, 78.) – Nagy D., Bévárdi, Senic (Kozma, 46.) – Elek
Vezetőedző: Varga Attila

Sárga lap: Szilágyi (39.), Farkas N. (43.)
Kiállítás: –
Gól: Vass Patrik (4.), Torghelle Sándor (21.), Lencse László (90.), ill. Elek Bence (76.)

A Merkantil Bank Liga 19. fordulójában csapatunk a BFC Siófokot látta vendégül az Új Hidegkuti Nándor Stadionban. Feczkó Tamás sérülés miatt nem számíthatott a Balogh Béla, Farkas Balázs, Kanta József trióra, Gengeliczki Gergő pedig sárga lapjai miatt kényszerült kihagyni a vasárnapi találkozót.

Jól indult a mérkőzés, mindössze négy percet kellett várni első gólunkra: Vass Patrik vállalkozott lövésre Balajcza kapujától nagyjából 30 méterre, és próbálkozása védhetetlenül zúdult a bal felső sarokba.

A folytatásban is domináltunk, szinte végig a Siófok térfelén folyt a játék, de csak a 21. percben érett újabb góllá a fölény: Vass Patrik ugrott ki remek ütemben a balösszekötő helyén, az ő próbálkozását Balajcza még hárítani tudta, de a kipattanóra Torghelle Sándor érkezett elsőként, és megduplázta előnyünket.

Fadgyas Tamásnak fél óra játék után kellett először hárítania: a fiatal kapus ekkor Farkas Norbert léc alá tartó kapáslövését öklözte a kapu fölé.

A második félidő első 20 perce nem sok izgalmat tartogatott, egyik csapat sem talált fogást a másikon. A csereként beálló Hrepka a játékrész derekán szinte az első labdaérintéséből betalálhatott volna, de lövését Balajcza bravúrral hárította. Alig öt perccel később Gera próbálkozhatott közelről, de a korábbi újpesti kapus ezúttal is a helyén volt.

Negyedórával a vége előtt visszajött a meccsbe a Siófok: Elek Bence fordult le Bakiról a tizenhatoson belül, majd kilőtte a rövid alsót, 2-1.

A 88. percben egy jobb oldali szabadrúgást követően megszerezte második gólját is a Siófok, de Csonka Bence les miatt érvénytelenítette azt.

A rendes játékidő lejártkor végül megkönnyebbülhettek a remek hangulatot varázsoló hazai szurkolók: egy kapu előtti kavarodást követően a csereként beálló Szerencsi tálalt Lencse László elé, aki higgadt tudott maradni, és bevitte a kegyelemdöfést.

Csapatunk győzelmével visszaelőzte a Kisvárdát, így féltávnál vezeti a bajnokságot.

Feczkó Tamás: – Az első félidőben nagyon jól, szemre is tetszetősen játszottunk, szinte végig az ellenfél térfelén tartottuk a labdát. A második gól után túlságosan megnyugodtunk, elhittük, hogy megnyertük a meccset. Ez sajnos nem így történt, és majdnem pontvesztéssel fizettünk érte. 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-21 17:00 Rákóczi Stadion

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC

VS

MTK BUDAPEST II

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman