HÍREK

Felkészülés: Egygólos vereség az NB III-as bajnokaspiráns ellen

2024-02-17

Felkészülés: Egygólos vereség az NB III-as bajnokaspiráns ellen

Második számú együttesünk az OPUS TIGÁZ Tatabánya csapatával játszotta hetedik felkészülési mérkőzését a tél folyamán.

Kanta József múlt héten Egerben diadalmaskodó együttese az NB III. Észak-Nyugati csoportjának éllovasával, az OPUS TIGÁZ Tatabánya csapatával játszott edzőmeccset a Sándor Károly Labdarúgó Akadémián.

A kezdőcsapatot tekintve öt helyen változtatott vezetőedzőnk a múlt szombati győzelemhez képest, így állt fel együttesünk: Balázs - Stumpf, Molnár K., Csányi, - Biben, Antal, Bene, Herczeg, Asante - Vas, Kenesei. Sérülés miatt hiányzott Anokye, illetve betegség miatt Fischl, Földi és Hegedűs.

Az első félidőben inkább a vendégek kezdeményeztek, ám az első helyzet a mienk volt: A 3. percben Anokye beadását fejelte Kenesei kapu mellé a tizenegyes pont környékéről.

A 13. percben még csapatkapitányunk Bene Domonkos tudott blokkolni egy vendég kísérletet, ám a 17. percben jobb oldalt építkezve jött előre a Tatabánya, Szegő verte meg védőjét a szélen, majd a lecsúszott beadása beakadt a hosszú sarokba (0-1).

Az első játékrészben Asante szélső elfutásait a tatabányaiak főleg kisebb-nagyobb szabálytalanságok árán tudták megfékezni, azonban a 19. percben túljutott őrzőjén, Biben elé tálalt, aki kapásból lőtt, fölé.  

Félidőben Béres váltotta a védelemben Molnár Kevint, a fordulás után pedig támadóbbá vált csapatunk. A 48. percben még a tatabányai Katona lőtte telibe a jobb kapufát 17 méterről, ám ezt követően érdemi helyzete nem volt a vendégeknek.

Az 50. percben Biben tüzelt kapu fölé, majd egy perccel később Vas Milán vezethette a kapusra a labdát, azonban nem sikerült túl jutnia rajta.

Az 58. percben a visszatérő Herczeg Botond eresztett el egy életerős löketet, ami sajnos nem talált kaput. Rá két peccel hét helyen változtatott Kanta József. Balázst Szolár váltotta a kapuban, míg mezőnyben érkezett Farkas Milán, Kákonyi, Ebot, Kustudic, Mohai és Barkóczi és elhagyta a pályát: Csányi, Asante, Antal, Herczeg, Kenesei és Vas.

A cseréket követően ismét újult erővel rohamoztunk: Biben beadását éppen csak el tudta kanalazni Kustudic elől a védő, majd Mohai indult meg a szélen és kiszorítva lőtt a bal sarok felé, de hatalmasat védett a kapus.

A mérkőzés utolsó helyzete Bibené volt, aki Ebot lekészítése után nem tudott kaput találni a tizenhatos mellől. 

A következő próba hazai pályán lesz a Salgótarjáni úton (a mérkőzés nyilvános), február 25-én 14:00-kor játszunk a Putnok ellen.

NB III téli felkészülési mérkőzések, Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK Budapest II - OPUS TIGÁZ Tatabánya 0-1 (0-1)

Gólszerző: Szegő (17.)

MTK Budapest II: Balázs (Szolár, 60.) - Stumpf, Molnár K. (Béres, 45.),  Csányi (Farkas M., 60.), - Biben, Antal (Kákonyi, 60.), Bene, Herczeg (Ebot, 60), Asante (Mohai, 60.) - Vas (Kustudic, 60), Kenesei (Barkóczi, 60.)

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-05-03 20:00 SZÉKESFEHÉRVÁRI SÓSTÓI STADION

FEHÉRVÁR FC

VS

MTK BUDAPEST

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman